Klopp: ”Vill svara nej, men det vore inte sant”

avSimon Bank

KIEV. För sjätte gången i rad förlorade Jürgen Klopp en cupfinal.

Han har aldrig förlorat på det här sättet förut.

– Målen var ganska… konstiga. Men det är så det är, säger Liverpool-tränaren.

Det dröjde en bit fram mot midnatt innan Liverpools tränare mötte den skrivande pressen efter förlusten mot Real Madrid.

Medaljer skulle delas ut, motståndare skulle gratuleras. Och han hade spelare som behövde tröstas.

– Jag känner med honom (målvakten Loris Karius), men det är inget att snacka om. Alla såg misstagen, alla vet det. Nu måste både han och vi hantera det, och det kommer vi göra.

Klopps Liverpool slog målrekord på vägen fram till finalen, de charmade Europa med fronttrion Mané-Firmino-Salah och de tryckte ner Real Madrid under den inledande kvarten av finalen.

”Blev chockade”

Sedan tvingades Mohamed Salah halta av med en skadad axel, och i samma ögonblick förändrades förutsättningarna radikalt.

– Det är klart att det var ett avgörande ögonblick. Det låter alltid som att man är en dålig förlorare, men det var en tuff attack, det var lite brottning där och det blev en allvarlig skada.

– Grabbarna blev chockade, det var tydligt. Vi sjönk tillbaka, Real Madrid tog över.

Hur illa är det med Salah?

– Jag tror att han är på sjukhus och röntgas. Det är nyckelbenet eller axeln, det ser inte bra ut.

– Det är illa för oss, illa för Mo, illa för Egypten. Men det är en del av sporten, att sådant här kan hända. Jag vet inte vad som hänt om han kunnat spela vidare, men alla såg hur det såg ut i början. Vi var bra, vi skapade chanser, vi pressade högt, allt.

”Otroligt mål”

Utan Salah tappade Liverpool både initiativ och match. Och när Gareth Bale först cykelsparkade in 2–1 för att sedan distansskjuta in 3–1 genom Karius så var allt över.

Är skillnaden att Real Madrid kan byta in en miljardspelare som Gareth Bale?

– Jag skulle älska att svara ”nej”, men det vore inte helt sant. Hans cykelspark är otrolig, ett fantastiskt mål. Man behöver lite tur i en final, vi hade inte det. Vi hade otur. Man måste acceptera det, jag kan inte säga något som ändrar resultatet.

ARTIKELN HANDLAR OM