ÖSK-spelaren stängs av i två matcher

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Mårtensson.
FOTBOLL

Örebro fick två omdiskuterade röda kort mot Hammarby.

Nu står det klart att Kennedy Igboananike frias från ytterligare avstängning medan Johan Mårtensson stängs av i två ytterligare matcher och därmed har spelat klart för vårsäsongen.

Ett beslut som ÖSK tänker överklaga, skriver Expressen.

Det var i Örebros förlust med 1–2 mot Hammarby som Örebro fick två röda kort.

Det första drabbade Kennedy Igboananike i en duell med Imad Khalili. Efteråt rådde det stora oklarheter kring varför anfallaren visades ut direkt.

– Vi hade till hundra procent vunnit matchen om jag varit kvar på planen. Men domaren förstörde allt. Svenska domare är jättedåliga, rasade Igboananike.

”Olämpligt språk och en knuff”

ÖSK-anfallaren missade som brukligt den efterföljande matchen men frias alltså från ytterligare avstängning.

Det gör inte Johan Mårtensson. Han fick rött kort efter matchen.

– Johan Mårtensson går fram till min assisterade och använder olämpligt språk och en fysisk kontakt - en knuff - i frustration över att han inte är nöjd med vår insats. Jag får den informationen i mitt öra, sa domaren Mohammed Al Hakim i C More efter matchen.

Mårtensson hävdade att han inte knuffat någon men får trots det alltså två matcher ytterligare vila vilket innebär att han kan gå på tidig semester.

Tänker överklaga

Om inte ÖSK får rätt i den överklagan de ämnar lämna in.

– I sådana här situationer bör man ha i beaktande det som hänt innan i matchen. När man nu friar Kennedy, att man då trycker i väg en tre matchers avstängning på Johan Mårtensson, där han har ironiska yttrande till domaren, är direkt felaktigt. Det stämmer inte överens med den bilden som är, säger sportchef Magnus Sköldmark till Expressen och fortsätter:

– Det ger Johan ett dåligt rykte i det här fallet. Det har hänt massa andra saker i allsvenskan som varit betydligt grövre men som inte renderat i någonting. Konsekvensen av ett dåligt beslut blir för stort, säger han. 

ARTIKELN HANDLAR OM