Märkliga hyllningen till Donald Trump: ”Han skapade historia”

avDaniel Sörensen

FOTBOLL

Han är illa omtyckt i stora delar av världen.

Men i Jerusalem är den amerikanska presidenten Donald Trump en hjälte. Nu väljer den israeliska toppklubben Beitar Jerusalem att ändra sitt namn, som en hyllning till Trump.

Presidenten har visat prov på mod och sann kärlek till det israeliska folket och deras huvudstad”, skriver klubben i ett uttalande.

Beitar Jerusalem är en storklubb i Israel, och har tidigare erfarenhet av Champions League-spel. Laget ligger för närvarande tvåa i den inhemska ligan.

Nu är dock klubben i ropet av en helt annan anledning.

Klubben meddelade i dag att de planerar en namnändring – och det nya namnet har chockat en hel värld.

Klubbens styrelse, ägaren Eli Tabib och verksamhetsledaren Eli Ohana har bestämt att lägga till namnet på den amerikanska presidenten som skapade historia till vårt klubbnamn. Från och med nu ska vi heta Beitar Trump Jerusalem”, skriver klubben i ett uttalande, enligt The Jerusalem Post.

Beslutet ligger till grund för namnbytet

För många kommer nog beslutet som en total överraskning.

Men folket i Jerusalem älskar presidenten efter att han i december i fjol erkände staden som Israels huvudstad – och dessutom valde att flytta den amerikanska ambassaden dit.

Beslutet att flytta ambassaden anses vara kontroversiellt och farligt för relationen mellan Israel och Palestina, men det gick verkligen hem i Jerusalem.

I 70 år har Jerusalem väntat på sitt internationella erkännande, fram till att president Donald Trump gjorde ett modigt beslut och erkände staden som den eviga huvudstaden i Israel”, skriver klubben.

Vi har den största möjliga kärleken för presidenten”, och vi kommer att vinna.

Foto: AP
Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM

Jerusalem

Fotboll