”Adriano sköt mig”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Brassestjärnan anklagas för att ha skjutit kvinnlig bekant

Adriano och faksimil från Globoesportes hemsida.
Foto: SCANPIX
Adriano och faksimil från Globoesportes hemsida.

Adriano anklagas för att ha skjutit en 20-årig kvinna i Brasilien på julaftonsmorgonen.

29-åringen lekte enligt kvinnan med en pistol när ett skott gick av och träffade henne i handen.

– Jag satt i framsätet. Skottet kom från baksätet, säger Adriano själv till Globoesporte.

Adriano lämnade den europeiska toppfotbollen i mars i år efter en misslyckad sejour i Roma för spel i Corinthians. Nu anklagas 29-åringen för att av misstag ha skjutit en kvinnlig bekant.

Lekte med vapnet

Den 20-åriga kvinnan satt, enligt egen utsago, i en bil med Adriano efter en fest när stjärnan tog upp en pistol i baksätet. Adriano ska ha lekt med vapnet när ett skott avfyrades av misstag.

Kvinnan träffades i handen och tvingades uppsöka akut sjukvård. Hon måste nu opereras då skottet orsakat en fraktur i den vänstra handen men hennes tillstånd uppges vara stabilt.

Vägrar svara polisen

Militärpolis var snabbt på plats men Adriano nekar till att det var han som avfyrade skottet. Brassen pekar istället ut en av två andra 20-åriga män som också satt i bilen.

– Jag satt i framsätet. Alla kan se att skottet kom från baksätet. Kulor byter inte bana i luften, säger Adriano till Globoesporte.

29-åringen ska enligt tidningen ha vägrat att svara på polisens kallelse för att vittna vid polisstationen av rädsla för uppståndelsen hans blotta närvaro skulle orsaka. Han säger dock att han står till polisens förfogande om de besöker hans hem.

Brassen är rent fotbollsmässigt mest känd för sina framgångsrika år i Inter i början på 2000-talet då han pekades ut som nästa stora brasilianska anfallsstjärna. Men utvecklingen avtog, enligt tidningsuppgifter bland annat beroende på intensivt festande.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.