Så ska Djurgården och Hammarbys nya arena heta

avOskar Magnusson

FOTBOLL

Klart i dag: Tele2 Arena blir namnet på nya arenan i Globen

Foto: Nu har Stockholmsarenan vid Globen fått sitt namn – Tele2 Arena.

Här är Stockholmsarenans nya namn: Tele2 Arena.

Telekombolaget har tecknat ett tioårsavtal som huvudpartner till arenan, där både Hammarby och Djurgården ska spela sina hemmamatcher.

– De får kalla den för vad de vill, för oss kommer den ändå att heta Nya Söderstadion, säger Bajen Fans ordförande Sebastian Kuijpens.

I höst invigs Sveriges nya nationalarenan fotboll i Solna.

Beskedet om att stadion skulle heta Friends arena togs inte emot väl av AIK:s supportrar i våras.

– Friends? Hur fan låter det?, sa Daniel Wilhelmsson, ordförande i AIK-supporterklubben Black Army, till Sportbladet.

Invigs nästa sommar

– Jag och mina gelikar kommer lobba för att vi säger Råsunda, Frösunda, Råsta eller vad fan som helst. Det är det som vi säger på gatan som räknas.

Sommaren 2013 är det dags för en ny arena att invigas i 08-området när Stockholmsarenan slår upp portarna.

Och återigen blir det ett företagsnamn som kommer att förknippas med nybygget.

Tecknats tioårsavtal

Tele2 har tecknat ett tioårsavtal som huvudpartner till arenan som följaktligen får namnet Tele2 Arena.

Där ska Hammarby och Djurgården spela sina hemmamatcher.

– Vi kommer ta arenaupplevelsen till en ny nivå. Att vi nu får utveckla detta tillsammans med Tele2 ger oss fantastiska möjligheter att erbjuda arenans besökare nya mobila tjänster som förenklar, förhöjer och förbättrar evenemangsupplevelsen, säger Ninna Engberg i ett pressmeddelande.

Fansen är inte lika exalterade inför beskedet om det nya arenanamnet.

– Vi har ju vetat om det länge att det skulle komma ett namn. Man är ganska förberedd på att det skulle hända. Det enda jag kan känna som gläder här är att det inte blev Swedbank, för det heter var och varannan arena i Sverige känns det som. Tele 2… det spelar ingen större roll. De får kalla den för vad de vill, för oss kommer ändå att heta Nya Söderstadion, säger Bajen Fans ordförande Sebastian Kuijpens till fotbolldirekt.se.

"Tragiskt när arenanamn säljs ut"

– Sedan tycker jag att det är tragiskt att vi tvingas leva i en värld där arenanamn säljs ut till höger och vänster, att vi fans inte kan göra något åt det, fortsätter Kuijpens.

Hammarbymittfältaren Christophe Lallet, 25, är tudelad inför det nya arenanamnet.

– Det finns två aspekter; å ena sidan den ekonomiska som ger en klubb trygghet och möjlighet att få till en sån här arena. Men samtidigt vill man inte att det anrika i en förening ska gå förlorat. För min del kommer den alltid att vara Nya Söderstadion, och det tror jag fansen känner också, säger Lallet.

Djurgårdens lagkapten Joona Toivio, 24:

– Namnet låter lite konstigt, men samtidigt behöver klubbarna pengar för att kunna göra såna här byggen. Egentligen är det lite skit samma vad arenan heter så länge den är bra för spelare och publik.