Messis show – sänkte Leganes med hattrick

avAdam Borg

FOTBOLL

Lionel Messi hade stor show när Barcelona befäste serieledningen.

Argentinaren slog till med ett hattrick när Leganes besegrades med 3–1.

Vinsten innebär att Barcelona nu inte förlorat på 38 ligamatcher.

Det var inte mycket som talade för att Leganes skulle ta poäng av Barcelona inför lördagens möte på Camp Nou. Leganes har inte vunnit på bortaplan sedan oktober och Barcelona är alltjämt obesegrat i ligan den här säsongen. Men Leganes lyckades stå emot – i 26 minuter.

För som så många gånger förr tog Lionel Messi över showen. På frispark i den 27 minuten skruvade Messi in sitt 27 ligamål för säsongen. Otagbart för Ivan Cuellar i Leganes-målet. Målet var Messis sjätte frisparksmål den här säsongen. Senast en spelare noterades för sex frisparksmål i La liga var Ronaldinho säsongen 2006/2007.

Fem minuter efter ledningsmålet var det dags för argentinaren igen. Philippe Coutinho hittade fram till Messi som avancerade och placerade in sitt andra mål för kvällen.

Gästerna skapade nerv i matchen

Barcelona slog av på takten något i den andra halvleken. Det utnyttjade gästernas Nabil El Zhar i den 71 minuten. Marockanen avlossade ett skott som styrdes in i mål bakom Marc-Andre Ter Stegen. El Zhars mål var blott det åttonde målet som Barcelona släppt in på Camp Nou under säsongen.

Även om gästerna med reduceringsmålet lyckades skapa lite nerv i matchen kom man inte närmare än så. Istället var det Lionel Messi som skulle få sista ordet. I matchens slutminuter satte skyttekungen sitt tredje mål för kvällen och stängde därmed matchen. Stjärnan är nu uppe i 29 ligamål den här säsongen.

I och med segern har Barcelona nu tolv poäng ner till Atletico Madrid med en match mer spelad. Atletico Madrid som spelar derby mot Real Madrid under söndagen.

Foto: REUTERS X01398

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga