Försvarar Wenger: ”Har svikit honom”

Foto: Tim Ireland / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

Arsène Wenger har fått mycket kritik i Arsenal.

Nu försvaras han – av Ian Wright.

– Spelarna har svikit honom, säger klubbikonen i Sky Sports.

Arsenal har en tung säsong bakom sig.

Laget ligger sexa i Premier League, utanför Champions League-placeringarna och med 13 poäng upp till fjärdeplatsen, och kritiken mot tränaren Arsène Wenger har varit massiv.

Tidigare spelare, krönikörer och supportrar har krävt fransmannens avgång och tidigare under månaden medgav Wenger att kritiken lett till ”många sömnlösa nätter”.

– Jag har känt mig katastrofal. Men det är inte personen som supportrarna hatar, det är tränaren som inte levererar resultat. Jag vet att jag kan göra skillnad, sa Wenger.

”Är en förlorad man”

En av alla som svingat mot tränaren är Ian Wright. Redan för ett år sedan menade klubbikonen att Wengers dagar i Arsenal var räknade.

– Wenger är en förlorad man. Det bara byggs upp skäl. Det är fansen, protesterna. Allt ökar, sa Wright, som också har kritiserat Wengers ledarskap under säsongen.

Men nu tar han fransmannen i försvar.

I Sky Sports debattpanel hävdar Wright att spelarna bär den största skulden eftersom de, som Daily Express uttrycker det, ”gör fransmannens sista tid i London till en fruktansvärd sådan”.

– Jag har sagt det förr och är inte rädd att säga det igen: Spelarna har svikit honom många gånger. Jag tycker inte att de har förvaltat hans förtroende. Det har vi sett i många matcher, säger Wright enligt Express.

”Har fortfarande hungern”

– Jag tror att han fortfarande har hungern, men jag är inte säker på om han kan få fram det till spelarna. De är tillräckligt bra men presterar inte efter sin förmåga, fortsätter han.

Arsenal har förvisso tre raka segrar, två av dem i Europa League, men hade innan dess fyra raka förluster för första gången sedan 2002.

– De har ett väldigt bra lag om du tittar på pappret, det handlar bara om att de underpresterar, säger Ian Wright.

PL-jättarnas klubbmärken – därför ser de ut som de gör 01:03
ARTIKELN HANDLAR OM