Underbarnet Krkic kan bli Spaniens joker i EM

FOTBOLL

Finnig, liten till växten och ganska vek.

Men underbarnet Bojan Krkic, 17, är redan den nye idolen i Barcelona.

Och i sommar kan han bli en mardröm för Sverige i EM.

Men först ska anfallaren sänka Real Madrid i kväll.

Foto: Nye idolen ”Spanien har haft förtroende för mig sedan jag var 16 år och jag kan inte begära mer. Det är bara att fortsätta jobba hårt, sedan är det är upp till förbundskapten om jag får spela EM. Men visst är det min dröm”, säger en av el clásicos huvudpersoner Bojan Krkic.

Bojan har under sin korta karriär ett målfacit som är i det närmaste osannolikt. I Barcelonas olika ungdomslag har han slagit till över 900 gånger, vilket innebär ett snitt på runt 3,5 mål per match.

I somras krävde han mer eller mindre att bli uppflyttad i a-laget, annars skulle han – precis som Arsenals Cesc Fábregas – lämna Barcelona för en klubb som var beredd att satsa på honom. Han fick som han ville.

”Han petar snart mig”

Under hösten har Bojan startat tre ligamatcher, gjort tolv inhopp och två mål. Han har också debuterat i Champions League som den yngste spelaren någonsin (17 år och 22 dagar).

– Fortsätter han så här petar han snart mig. Men Bojan är bara 17 år och vi får inte pressa honom för hårt, men och det är helt klart att han inom några år kommer att tillhöra världens absolut bästa anfallare, säger Barçastjärnan Samuel Eto’o till tidningen Sport.

Bojan Krkic Pérez föddes 1990 i Linyola i Spanien. Mamman är katalanska och pappan serb. Han har dubbelt medborgarskap, men har bestämt sig för att representera de spanska färgerna i landslaget.

Inleder på bänken

Det spekuleras i att Bojan rent av kan bli en joker i förbundskaptenen Luis Aragonés EM-trupp.

– Han kommer att få chansen i någon träningsmatch före EM. Jag har svårt att tänka mig att han blir uttagen till själva turneringen eftersom han är så pass ung, men man vet aldrig, säger Luis Aragonés.

– Spanien har haft förtroende för mig sedan jag var 16 år och jag kan inte begära mer. Det är bara att fortsätta jobba hårt, sedan är det är upp till förbundskapten om jag får spela EM. Men visst är det min dröm, säger huvudpersonen själv.

I kvällens glödheta ”el clásico” talar det mesta för att den kvicke målsprutan inleder på bänken. Men räkna med ett cirka 20 minuter långt inhopp om Barcelona behöver mer speed och rörlighet i anfallet.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga