– Jag blev våldtagen

FOTBOLL

26-åringens telefonsamtal till polisen från Manchester Uniteds julfest

LONDON. En 26-årig kvinna blev våldtagen under Manchester Uniteds julfest.

Sent i går greps en spelare misstänkt för brottet.

Enligt The Sun handlar det om Jonny Evans, 19, landslagsman för Nordirland – som i dag förhördes av polis och senare släpptes fri mot borgen.

– Spelarna behandlade tjejerna som köttstycken, säger en kvinnlig gäst till Daily Mirror.

Foto: Hotellet som spelarna i Manchester United hade hyrt var under gårdagen stängt på grund av polisens arbete.

Kvinnan ringde själv till polisen och berättade att hon blivit våldtagen på Great John Street Hotel, där spelarna i United avslutade årets julfest. På plats fanns Wayne Rooney, Rio Ferdinand och flera andra stjärnor.

– Polisen undersöker en anmälan om våldtäkt på ett hotell i centrala Manchester, säger en talesman för polisen i Greater Manchester.

Yngre pekas ut

Polispatrullen kom till hotellet klockan 04.15 på tisdagsmorgonen. Den utsatta kvinnan fördes då till ett kriscenter på St Marys Hospital. Hon förhördes i går.

En av de yngre spelarna i truppen pekas ut som gärningsman. Enligt The Sun handlar det om försvararen Jonny Evans, 19, som spelade för Man U i Champions League-mötet mot Roma förra veckan. Evans är också landslagsspelare för Nordirland och spelade hela matchen mot Sverige i EM-kvalet i Belfast i mars.

– Hon var på festen med sin pojkvän men blev väldigt berusad och försvann med spelaren. När hon kom tillbaka frågade pojkvännen var hon hållit hus. Då påstod hon att hon blivit våldtagen, säger en poliskälla till Daily Mail.

Polisen har varken dementerat eller bekräftat om 19-åringen, som överlämnade sig själv till polisen, har någon koppling till klubben.

Inhyrda tjejer

Cristiano Ronaldo, upptagen med Fifas gala i Zürich, var den ende spelaren i A-truppen som inte kunde medverka under årets julfest. De 35 övriga medlemmarna inledde dagen med jullunch på Linen, en restaurang på kasinot Manchester 235. Sällskapet fortsatte sedan till puben Old Grapes innan kvällen avslutades på Great John Street Hotel, som var stängt för allmänheten.

Spelarnas flickvänner och fruar var inte välkomna på festen. I stället hade ett hundratal andra unga kvinnor bjudits in. Tjejer som inte fick plats på gästlistan flockades utanför entrén.

Varje spelare betalade 50 000 kronor för att finansiera det påkostade kalaset.

– Drickat flödade och många tjejer var helt enkelt där för att fånga en fotbollsspelare för natten. Det var väldigt sjabbigt, säger en gäst i The Times.

– Rooney och Rio tillbringade den största tiden på dansgolvet men Ryan Giggs stal showen när han gjorde en imitation av Elvis Presley, säger en annan gäst till Daily Telegraph.

Hotellet var stängt stora delar av gårdagen för att underlätta polisens arbete.

– Vi hjälper polisen med undersökningen, säger en taleskvinna för hotellet.

Manchester United har valt att ännu inte kommentera händelsen.

Efter förhören i dag släpptes Evans fri mot borgen, men ska åter infinna sig hos polisen den 23 februari.

ARTIKELN HANDLAR OM