”Gefle hindrar hans utveckling”

FOTBOLL

Oremos agent kritiserar prislappen: ”Orealistisk”

Foto: HAR GJORT SUCCÈ Johan Oremo har gjort nio mål för Gefle under sitt första år i allsvenskan.

Gefle kräver minst tio miljoner för anfallstalangen Johan Oremo, 21.

Agenten Gunnar Grynner är starkt kritisk.

– Gefle lovade att inte stå i vägen för Johans utveckling, men det är precis vad de gör, dundrar Grynner.

Foto: Gunnar Grynner.

För ett år sedan värvades Johan Oremo från Söderhamns FF.

Prislappen: 200 000 kronor.

Anfallaren har gjort stor succé under sitt första år i allsvenskan med nio mål och fyra assist.

Två allsvenska klubbar har redan presenterat bud som ratats av Gefle. IFK Göteborg, Djurgården, Malmö och Elfsborg tillhör de hetaste intressenterna.

Gefle kräver enligt Sportbladets uppgifter ett åttasiffrigt belopp, alltså minst tio miljoner kronor för U21–landslagsspelaren.

– Det är väl ingen obegåvad spekulation. Vi vet ju till exempel vad Emra Tahirovic gick för (17 miljoner till franska Lille) och vi vet vad Johan har för kapacitet, säger Gefles ordförande Leif Lindstrand.

Oremos agent Gunnar Grynner anser att Gefle ställer sig i vägen för en ung spelares utveckling.

”Beslutat att inte sälja”

– När Johan skrev på för Gefle diskuterade vi en försäljningsklausul, men det skulle inte behövas eftersom Gefle menade att de aldrig stoppar en spelare som vill utvecklas. Nu har de tagit styrelsebeslut på att inte sälja honom. Johan har fortfarande inte tagit beslut om att han ska lämna Gefle, men det här handlar om vad man tidigare lovat och sagt till killen, säger Grynner.

”Vi har råd att vänta”

Leif Lindstrand menar att styrelsebeslutet handlade om att man bestämt sig för att man inte behöver sälja Johan – som har två år kvar på kontraktet – av ekonomiska skäl.

– Vi har råd att vänta, därför räknar vi in honom i truppen till nästa säsong. Om vi får ett bud på 100 000 kronor så begriper väl även en mindre kvicktänkt att vi inte säljer, säger Lindstrand.

Och tillägger:

– Inget ont om de bud som kommit, det är goda tankar, men det krävs att det är värt något för både oss och Johan om vi ska gå in i en diskussion, säger Leif Lindstrand.

Gunnar Grynner ger inte mycket för resonemanget utan menar att en prislapp på över tio miljoner får samma stoppeffekt.

– Jag tycker den summa är orealistisk. Leif Lindstrand är ju vice ordförande i Svensk Elitfotboll (Sef). Jag tror inte det är vägen framåt för svensk fotboll att begära sådana belopp. Vill man från Sef:s sida att talangerna försvinner utomlands direkt? Då är det väl bättre med en realistisk prislapp och en vidareförsäljningsklausul, säger Gunnar Grynner.

ARTIKELN HANDLAR OM

Gefle IF