"Grabben är värd den här chansen"

FOTBOLL

Pappa Svante efter landslagsbeskedet: ”Sebastian växer med uppgiften”

Sebastian Larsson hade nästan gett upp och trodde inte på en chans i EM-kvaltruppen.

Då kom samtalet från förbundsledningen.

– Han ringde mig i morse och var väldigt glad. Jag tycker faktiskt att grabben är värd den här chansen, säger pappa Svante till sportbladet.se.

Foto: Sebastian Larsson gör succé i Premier League.

Lita på att det blev en trevlig dag nere i Florens under semestern i dag.

– Ja, du kanske hör att vi sitter på restaurang. Det här måste ju förstås firas. Vi satte oss ned direkt på ett ställe här och skålade, säger Svante Larsson och skrattar.

Med allsvenska meriter från IFK Norrköping vet pappa förstås hur stort dagens besked är för den 22-årige sonen.

– Det här betyder oerhört mycket. Sebastian har själv sagt att han känner sig redo för nästa steg, och det här innebär ytterligare en skjuts för honom. Han har ju nu etablerat sig i Premier League, så det här kommer naturligt.

Vad tycker du att han har utvecklat i år?

– Först och främst får han stort förtroende, sedan har han - precis som under hela karriären egentligen - visat att han växer med uppgiften. Han blir bättre på något sätt, ju viktigare matcher han får uppleva.

– Jag var över och såg matchen mot Bolton för ett tag sedan och då fick man känslan att de trodde väldigt mycket på Sebastian i klubben.

Är du förvånad över att landslagschansen kom nu?

– Nja, jag pratade med Sebastian i går kväll och då hade han inte hört något, och då började vi diskutera att det bara är att bita ihop och köra på. Men så ringde han i morse – och jag måste säga att han är värd chansen. Sebastian har en lång period bakom sig med bra spel. Men det är förstås oerhört roligt.

ARTIKELN HANDLAR OM