Oremo öppnar för flytt till Dif

FOTBOLL

Agent: "Vi tar ställning efter säsongens slut"

Djurgården har anmält sitt intresse att värva Gefles anfallstalang Johan Oremo, 21.

Nu öppnar spelaren via sin agent för en eventuell flytt – trots att klubben hävdar att han blir kvar.

Foto: Blivande storspelare Gefles Johan Oremo har imponerat stort i sin debutsäsong – elva mål på 23 matcher.

Ett flertal allsvenska klubbar, däribland Djurgården, har har anmält sitt intresse till Gefle om ett köp av anfallaren Johan Oremo.

Dif:s ordförande Bosse Lundquist bekräftar intresset.

– Det är en intressant spelare, men vi gör ingenting innan allsvenskan är färdigspelad, säger Lundquist.

Redan tackat nej

Gefle har dock tagit styrelsebeslut på att man inte behöver sälja av ekonomiska skäl, och tränaren/sportchefen Per Olsson hävdar att Oremo, som har två år kvar på kontraktet, blir kvar.

Bland annat ska Gefle ha tackat nej till ett konkret bud från Hammarby i femmiljoners-klassen. Om Gefle ska sälja handlar det om 10–12 miljoner kronor, enligt uppgift.

– Johan kan utvecklas mer hos oss och vi har ambitionen att han ska spela här även 2008. Även Johan själv har denna ambition så vi räknar med att samarbetet fortsätter, säger Per Olsson till FotbollDirekt.com.

Ej kan tacka nej

Uppgiften tillbakavisas delvis av Oremos agent Gunnar Grynner.

– Johan har aldrig sagt att han har den ambitionen utan vi avvaktar till efter sista matchen innan vi tar ställning till framtiden.

Enligt Gefles ordförande Leif Lindstrand ligger föreningens strategi fast; en försäljning kan bara bli aktuell om Gefle får ett erbjudande som varken klubben eller spelaren kan motstå.

– Vi har sagt att vi vill spela färdigt allsvenskan innan vi går in i diskussioner om Johan, framför allt för hans egen skull, säger Lindstrand.

ARTIKELN HANDLAR OM