Sassa brassa folkmassa...

FOTBOLL

Kaos när stjärnorna landade i Sverige

1 av 4 | Foto: SKYDDADES AV POLISER Kaos utanför Grand Hotel, där brasse-stjärnorna bor.

Hysteriska fans

Kravallstaket.

Poliseskort.

Cirkus Brasilien har kommit till Stockholm.

Sverige chockade Spanien i lördags.

Men Brasiliens förbundskapten Dunga är inte överraskad:

- Nej, varför skulle jag vara det? säger han till Sportbladet.

Brassarnas popularitet har beskrivits vara fullt i klass med de riktigt stora rockstjärnorna. Deras första dag i Sverige bekräftade bara detta.

Utanför Grand Hotell i centrala Stockholm, där Brasilien bor under sin Sverigevistelse, rådde i det närmaste kaos i går. Fler hundra högljudda och fanatiska fans trängdes utanför hotellentrén för att få en glimt av sina idoler.

Positivt med uppståndelse

Ett tiotal poliser fick kallas in för att hålla ordning på gatan utanför hotellet. En timme innan spelarbussen skulle ta laget till träningen på Söderstadion tvingades polisen sätta upp kravallstaket för att spelarna över huvud taget skulle kunna ta sig in i bussen.

Men Brasiliens förbundskapten Dunga tycker all uppståndelse är positiv.

- Det gäller bara att ha tålamod och hantera situationen på ett bra sätt. Den här populariteten har alla brasilianska spelare varit med och skapat och det gäller att vi bevarar den, säger Dunga.

I går kväll genomförde Brasilien sin första träning på svensk mark. Efteråt mötte Dunga, 42, pressen.

När Sportbladet frågade om han är överraskad över Sveriges 2-0-seger mot Spanien kom svaret blixtsnabbt:

- Nej, inte det minsta. Det enda som förvånar mig är att Sverige inte lyckades gå längre i VM i somras. Varför skulle jag vara överraskad över att ni vinner mot Spanien?

För att de räknas som en av de riktigt stora fotbollsnationerna.

- Och vad har Spanien vunnit? Vad har de presterat i de senaste VM-turneringarna? Det är bara att jämföra Sveriges och Spaniens resultat i de fyra senaste VM-turneringarna så förstår du vad jag menar, säger Dunga.

Fyra raka för Dunga

Den gamle storspelaren, och lagkaptenen, tog över som förbundskapten efter Brasiliens fiasko i Tyskland. Han har fått en flygande start med fyra raka segrar.

- Det har börjat bra, men nu gäller det bara att fortsätta. Det är hårt tryck på ett brasilianskt landslag. Vi måste alltid spela för att vinna, säger Dunga.

Hur kommer det att märkas att du är förbundskapten?

- Det kommer inte att vara någon stor skillnad. Vi måste hela tiden höja vår kvalitet, framför allt mentalt, säger Dunga, som inte ville kommentera Brasiliens insats i Tyskland:

- Jag var inte med under VM och vill inte prata om det. Nu inleder vi ett nytt arbete och ser bara framåt.

Ett steg på vägen är tisdagens träningsmatch mot Ecuador på Råsunda. Brasilien genomförde ett lättare träningspass på Söderstadion i går kväll. Och Dungas första intryck av Stockholm är bara positivt.

- Allt är väldigt välorganiserat här, säger Dunga.

Hans Abrahamsson