Läsarna laddar vid tv:n inför kvällens ödesmatch

FOTBOLL

Allt från skräpmat och öl till kanelbullar och mjölk gäller för att lugna nerverna

Sveriges match mot Paraguay gäller inte liv eller död.

VM-fotboll är betydligt allvarligare än så.

Alla Sveriges Lagerbäckare har tagit ut sina bästa spelare och dissar de mindre kunnigas mer sopiga val.

Christer Olofsson har full kontroll: "Jag ser på Englandsmatchen. Sedan lyssnar jag lite på skivor eller läser. 20:30 tar jag fram kanelbullarna ur frysen, så de tinar upp. 21:00 sitter jag med kanelbullar och mjölk. Jag dör inte om Sverige förlorar, de finns andra roliga lag att se."

Jill Norling Luthman lever på hoppet: "Mentalt är jag inte alls förberedd på att vårt öde avgörs ikväll, det var ju på tisdag det skulle smälla... Skönt att man går på semester i morgon."

Signaturen "Di. Etist" propagerar för bättre kost: "Bira och skräpmat? Skärpning soffpotatisar! Bara för att man är soffpotatis behöver man väl inte se ut som en sån! Morötter är väldigt bra att sitta och knapra på i upphetsningen!"

"Ser matchen hemma, laddar med pasta. Pasta är bra, då orkar man 90 minuter (tipsar Zlatan). Sen blir det soffan i lätt lutande vinkel." (uppladdar)

"Öltältet i Alingås nästa! Startar med några iskall öl hemma i trädgården sedan tåg till Alingsås och öltältet på Potatisfestivalen med storbildsfotboll. Lite svårt att få något vettigt gjort idag när man måste gå omkring och hålla tummarna. Kim gör mål och Sverige vinner med 1-0." (Aja & Helen)

"Thailand håller på Sverige! Skall sitta på en gigantisk utomhus servering och dricka öl i 3 l. fat och heja på Sverige! Trist att dassen luktar bajs." (Joachim P-A)

"Vinna eller försvinna. Jag laddar med några öl annars inget speciellt. Skulle dom förlora så söker jag asyl i ett land som kan spela fotboll!" (Johnny Carlsson)

Övriga drygt 400 inlägg med laguppställningar, avbytare och taktiska finesser kan du läsa nedan.

Björn Morian