Svennis: Jag är extremt glad...

Publicerad:
Uppdaterad:

Owen räddade julen åt svensken: ”Vi har bra chans i VM”

I HUVuDROLLEN Michael Owen gjorde två mål – båda med huvudet – och såg därmed till att England besegrade Argentina och målvakten Robert Abbondanzieri med 3–2.
Foto: BILDBYRÅN
I HUVuDROLLEN Michael Owen gjorde två mål – båda med huvudet – och såg därmed till att England besegrade Argentina och målvakten Robert Abbondanzieri med 3–2.

GENÈVE

Två mål på tre minuter.

Michael Owen räddade England – och Sven-Göran Erikssons julefrid.

– Jag är extremt glad. En fantastisk bedrift, säger Svennis till Sportbladet.

Efter en hackig höst var det upp till bevis för England. Förlust mot Argentina i årets sista landskamp – och Sven-Göran Eriksson hade varit en jagad, ifrågasatt man under hela vintern. Med bara några minuter kvar var knivarna så gott som färdigslipade. 2–1 till Argentina, och ett lugnt julfirande var nog bland det sista som en pressad förbundskapten hade i tankarna.

Mentalt starkt England

Två Michael Owen-nickar senare var läget plötsligt helt annorlunda. Nu handlade eftersnacket i stället om ett mentalt starkt England som äntligen lyckats besegra ett av världens bästa landslag.

– Tiden fram till vår nästa match den första mars kommer att gå väldigt mycket snabbare nu, det är ett som är säkert. Mellan förlusten mot Nordirland och nästa match mot Österrike kändes det nästan som en evighet – och det var ändå bara några veckor, säger Svennis.

För en gångs skull fick Eriksson beröm av den engelska pressen. Hans byten och taktiska manövrar var lyckade, och när han gick upp på en tremannakedja med tio minuter kvar visade han handlingskraft.

– Både vi och Argentina ville verkligen vinna. Det här var en match som vi gick in i med helt annan inställning än en vanlig vänskapsmatch.

”Kanonunderhållning”

Matchhjälten Owen var inne på samma linje, och pratade också om den speciella stämning som alltid präglar matcherna mellan England och Argentina.

– Det var så mycket mer än en träningsmatch. När de gjorde mål så kunde vi se hur de reagerade, deras fans och spelare var som galna av glädje.

Argentina ledde två gånger och dominerade stora delar av matchen.

– Ja, de känner nog att de hade kunnat vinna precis lika gärna, men det visar bara att det inte är så mycket som skiljer mellan dagens topplag. Det här var kanonunderhållning, och vi känner själva att vi har en bra chans i VM, säger Owen.

Erik Niva

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.