”Meningslös match”

FOTBOLL

Eftersnack: Ett sömnpiller – men det är i VM det gäller

Enigheten i Eftersnack var stor. Den mållösa landskampen mellan Sverige och Finland var ingen höjdare.

Åsikterna om matchens betydelse var däremot delade.

”Jag somnade innan halvtid och vaknade flera timmar senare, soov djupt” skrev Robban. ”Sömnpiller! Kollar bara på tv men tycker synd om de som betalat för att se eländet!! Fruktansvärt dålig inställning även om det är vänskapsmatch” tyckte Anton Björk. ”Skicka för fan Finland till VM i stället” skrev Richard. ”Skruva ner förväntningarna. Sverige är inte bättre” menade Roland Hedberg.

”Den har noll betydelse”

Men det fanns också många som inte tog landskampen på så stort allvar.

”Hallå alla ni som skriver. Det är en VÄNSKAPSMATCH. Den har noll betydelse, och kommer inte byta något speciellt för spelarna heller. Rosenberg och Elmander sitter på bänken vad som än händer, och de vet dom. Det viktiga är att killarna är hela, Petter H sitter på bänken och att ölen är kalla när VM börjar” tyckte Jonathan R.

”Väntat med 0-0. Klart de kommer sluta oavgjort....de e ju en träningskamp tätt inpå VM..Ingen spelare vill skada sig i Sverige, så dem går inte för fullt för inte ens avbytarna vill ju missa äventyret i Tyskland....Och Finland har ju ingen kapacitet att måla på vårt betongförsvar....” skrev Jimmy.

Källström självklar

Diskussionen om vilka som borde vara med i laget och inte gick också het. Signaturen GW var en av många som tyckte att Källström är självklar från start. ”Källström dominerar mitten i andra” skrev Nedde. Däremot ansåg Fredde att ”Källström försöker, men det räcker inte till, han får inte slå bort så mycket”.

Sandra Wejbro