Fotboll

Blåvitt vann i Intertotocupen

FOTBOLL

Mittback hjälte med två mål

GÖTEBORG

Det var ljusår från de glada Champions League-dagarna, men IFK Göteborg är ändå vidare i Intertotocupen.

-Det är svårt att få någon rytm i spelet när de bara lägger sig ner och filmar hela tiden, säger tvåmålsskytten Dennis Jonsson.

Jonsson.
Jonsson.

Efter skatterazzia, derbyförlust och rykten om spelare som är på väg bort fick IFK Göteborg till slut en positiv nyhet. 3-1 (5-2 totalt) mot luxemburgska Victoria Rosport innebär att Blåvitt är vidare till andra omgången av Intertotocupen.

- Såna här matcher ger bra erfarenhet för de som inte spelat internationellt tidigare. Motståndarna är stora, stygga och spelar helt annorlunda, säger Blåvitt-tränaren Arne Erlandsen.

”Knät känns bättre”

1274 åskådare fick se en match som förrycktes av våldsamma tacklingar, efterslängar och filmningar.

Dennis Jonsson, som gjorde sin andra match efter den svåra korsbandskadan i vintras, gjorde två mål.

-Jag har gjort två mål i en b-lagsmatch tidigare. Men då vann vi med 12-0... Spelet och knät känns bättre och bättre, även om jag inte har full rörlighet ännu, säger han.

Med proffsflyktade Fredrik Risp borta behövs det en ny mittback bredvid Karl Svensson. Jonsson är en kandidat, liksom hans kollega i går, Mattias Bjärsmyr.

- Sen finns ju "Ölme" Johansson och Hjalmar Jonsson också. Är det någon position vi inte behöver förstärka på så är det på mittbacken.

I kväll avgörs motståndet i nästa omgång. Göteborg möter segraren i mötet Wit (Georgien och Pápa (Ungern). Ungrarna vann första matchen med 2-1.

Henrik Lundgren

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!