Haynes drömmål visade AIK vägen

FOTBOLL

Hjälpgummans praktvolley betydde seger mot BP

Det var knappast någon stor match.

Men Kristian Haynes bjöd publiken på ett drömmål - en praktvolley som visade vägen för AIK i segern mot Brommapojkarna.

- Det var en riktig smäll, säger målskytten efteråt.

Foto: Kramkalas Kristian Haynes firar efter sitt drömmål som gav AIK segern med 2-1 mot BP.

Efter drygt 58 minuter tystade BP:s Martin Ekström hela Skytteholm med sitt ledningsmål. Det tog en minut innan tomheten förbyttes i öronbedövande jubel. Högerbacken Markus Jonsson slog ett långt inlägg från kanten. I bortre delen av straffområdet mötte Kristian Haynes på volley, en raket upp i nättaket, och BP-målvakten Kristoffer Björklund hann inte ens reagera.

- Jag såg att det blev inläggsläge och jag kom från min vänster ytterposition. Bollen gick högt och långt så jag kan bara möta den på bortre på volley. Jag fick en fin träff, så den var nog svår att ta. Men det var härligt att sätta dit den. Det var en riktig smäll, säger Kristian Haynes.

Bortglömd

Haynes har blivit något bortglömd under försäsongen. Allroundspelaren, han spelade såväl ytterback, som mittfältare och anfallare förra året, hoppas på en ordinarie plats i allsvenskan.

- Ja, det hoppas jag. Det är det jag kämpar för och det ska jag visa. Jag kommer att fortsätta spela mitt race och verkligen visa att jag ska vara med på plan.

Mot BP var du vänsterytter. Vad spelar du helst?

- Forward är väl utgångsläget, det är det jag är från början. Men jag trivs jäkligt bra i AIK. Var jag spelar är ingen större fråga för mig. Det känns som att jag utvecklas och det känns viktigast.

Tränaren Rikard Norling säger att Haynes är en av lagets nyckelspelare.

- Han är väldigt viktig, skicklig på många sätt. Försvarare ser jag honom inte som i år. Var han spelar kommer att variera, han är väldigt allround. Men han kommer att få en offensiv roll, säger Norling.

"Makalöst"

AIK vann matchen mot BP. Nyförvärvet Kenny Pavey avgjorde med en snygg nick på slutet, inför hela 3 426 åskådare på Skytteholm.

- Trots OS och snöstorm kommer så många. Det är makalöst. Därför är det viktigt att vi bjuder upp och tar matchen på allvar, säger Rikard Norling.

David Tanentsapf

ARTIKELN HANDLAR OM