Brassesamba gav KFF första segern

FOTBOLL

Santin: Jag vill göra årets mål i resten av matcherna också

GÖTEBORG

Två brassar på humör var allt som krävdes för att få Kalmar FF på fötter igen.

- Det har känts konstigt att ligga i botten, trots att vi spelat bra, säger César Santin.

Näst sist i allsvenskan och inte en seger på fem matcher. Dessutom med ett läckande försvar. Kalmar FF har inte gått att känna igen hittills.

- Ändå har vi spelat bra på slutet, men inte fått utdelning. Därför var det jätteviktigt att vi vann

i dag, säger César Santin.

Rätt upp i krysset

Han och brassekollegan Ari da Silva Ferreira var de som avgjorde matchen genom två snygga mål.

4 1-0 (30) Petter Wastå kastar snabbt ut bollen till Santin, som spelar ut till Ferreira på kanten. Han går framåt, och spelar sen snett inåt bakåt, till en fristående Santin som får årets pangträff. Rätt upp i krysset.

- Det var precis att jag hann fram. Men det var en skön träff, hoppas att jag kan göra "årets mål" i resten av våra matcher också, säger han och skrattar.

4 2-0 (70) Ombytta roller. Santin får bollen på mittplan, rusar framåt, och hittar fristående Ferreria, som med en skottfint lurar upp Christoffer Källqvist på läktaren.

"Vackert spel"

- Samma som första målet. En snabb kontring och vackert spel. Fast visst fick vi det lättare när Häcken fick spela med tio man, säger Santin.

Bottenlaget Kalmar är nu uppe på nionde plats, och siktar vidare uppåt. Med heltätt försvar och snabba kontringar.

- Det har varit en konstig känsla, och en konstig tabell. Vi har spelat bra, men legat i botten. Men samtidigt visste vi att det kunde ändras snabbt, så nu hoppas jag att vi fortsätter vinna också. Sköna lirare Kalmars båda brassar Ari da Silva Ferreira och César Santin Ari da Silva Ferreira låg tillsammans bakom båda målen. Foto: Bildbyrån

Henrik Lundgren

ARTIKELN HANDLAR OM