Martin Olsson träder fram – förnekar anklagelserna

Landslagsspelaren som anklagas för att ha skickat sexuella bilder och videor till en kvinna på sociala medier är Martin Olsson.

Men enligt Olsson ligger någon annan bakom.

– Jag är förbannad och besviken. Någon försöker förstöra för mig, säger Martin Olsson till Sportbladet.

SVT Sport var först med att rapportera om att en kvinna hade mottagit sexbilder och -videor från en landslagsspelare. Det skulle bland annat röra sig om en onanifilm.

– Jag blev chockad och kränkt, säger kvinnan till SVT Sport.

Enligt SVT är händelsen polisanmäld och en förundersökning har inletts.

Sportbladet har varit i kontakt med spelaren det handlar om. Det rör sig om Martin Olsson, 30, som i dag spelar i Swansea i engelska The Championship.

Vänsterbacken påstår att han är oskyldig, att någon annan utger sig för att vara honom.

– Självklart blir man irriterad, det är inte första gången det händer. Det är chockerande, personen eller personerna har trakasserat flera kvinnor de senaste åren. Det är jobbigt för kvinnorna också. Det är ingen bra bild för mig när jag är oskyldig och jag tar avstånd från alla sorters kränkningar och det vet alla som känner mig. Det är även väldigt trist då jag vet om att många unga ser upp till alla oss i landslaget och det betyder mycket för mig att vara en förebild, säger Martin Olsson.

– Det är någon eller några därute som skickar runt bilder och videor och trakasserar kvinnor och nu får det räcka, så jag har tagit hjälp av förbundet och deras kontakter med polismyndigheterna så att vi kan få tag på de skyldiga.

”Någon försöker förstöra för mig”

Landslagsspelaren fick reda på det inträffade för två dagar sedan. Han har ingen aning om vem eller vilka det är som har skickat bilder och video.

– Det har varit så många falska konton de senaste åren. Så fort vi har anmält ett konto så blir det nya konton. Jag vet inte om det är en och samma eller olika personer. Jag kände att det har gått för långt nu, vi måste agera.

Han uppger att personen eller personerna har stulit bilder från honom på sociala medier och sedan använt dem på bland annat Snapchat och Tinder.

– Någon försöker förstöra för mig eller är bara allmänt mentalt instabil. Jag vet inte varför de gör det. Tyvärr finns det människor som vill göra så här, det tycker väl det är roligt. Jag vet inte. Det är verkligen synd.

”Det räcker nu”

Det är som sagt inte första gången det händer. 2013 polisanmäldes Martin Olsson för ofredande, men landslagsspelaren var oskyldig.

– Det är skumt. De här personer har gjort falska konton av mig. Det gör mig irriterad. Jag hoppas förbundet och polisen som utreder det här kan få reda på vem som ligger bakom det här och få stopp på det. Dessutom hoppas jag verkligen att de utsatta kvinnorna är okej med tanke på omständigheterna. Det är väldigt tråkigt och då jag försöker fokusera på lördagens match så är det svårt när man har någon eller några skumma människor som gör sådant här mot mig, men jag tänker framför allt på kvinnorna som har blivit utsatta.

Du valde att gå ut och prata om det 2013. Var det lika självklart nu?

– Ja, jag vill att kvinnorna och allmänheten ska förstå att det inte är jag, jag har inget att dölja. Jag motsätter mig all respektlöshet mot människor, det är absolut inget jag står för. Jag vill även försöka förhindra att det sker igen. Därför gick jag ut på min Instagram 2013 för att förtydliga vilka mina sociala konton är.

I hur många år har det här pågått?

– Det är sedan 2013. Konton har stängts ner och sen har det öppnats upp några månader eller år senare tydligen. Det räcker nu. Jag hoppas att vi kan förhindra att det här händer andra kvinnor och andra fotbollsspelare i framtiden. Det enda jag ångrar är att jag inte polisanmälde händelserna 2013, men jag ville bara få kontona stängda och fortsätta fokusera på fotbollen.

Martin Olsson ska polisanmäla händelsen.

Martin Olssons Instagram-inlägg från 2013:

There's some idiot that has created a fake KIK using my name. Just to clarify, I DON'T have KIK so all of you who have been contacted by someone who seems to be me need to know, it's not! Again, it's fake! Take care :)

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.