AIK jagar Bajens publiksnitt: ”Absolut det vi satsar på”

Utökar kapaciteten på Norra stå inför helgens match

avErik Avebäck

AIK slog sitt publikrekord när Hammarby gästade Friends Arena.

Nu har klubben ytterliggare ett mål i sikte när de jagar rivalens publiksnitt i allsvenskan.

Inför söndagens hemmamatch mot Örebro SK utökar AIK kapaciteten på Norra stå till 5 000 platser.

Publikkapaciteten på Norra stå utökas från 4 500 till 5 000 åskådare inför helgens sammandrabbning med ÖSK i allsvenskans 25:e omgång, meddelar AIK på sin hemsida.

Jagar Hammarbys publiksnitt

Serieledarna skriver att utökningen på Friends Arena sker ”tack vare ett gott samarbete med räddningstjänsten, polisen och arenan.” AIK:s biljett- och marknadschef Fredrik Söderberg uppger att klubben nu växlar upp för att överta Hammarbys topplacering i publikligan för första gången på fem år.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

– Det är absolut det vi satsar på. Vi har en kampanj för att nå totalt 100 000 åskådare till de sista hemmamatcherna och har kommit längre än halvvägs i nuläget. Vi har goda förhoppningar, säger han till Sportbladet.

Han anser att samarbetet är frukten av alla trygga arrangemang klubben har anordnat.

– Jag måste understryka att vi har haft väldigt få ordningsstörningar. Våra supportrar har slutit upp och uppfört sig exemplariskt, säger Fredrik Söderberg.

Med sex omgångar kvar att spela har Hammarby allsvenskans högsta publiksnitt på 22 916 och AIK ligger tätt bakom på andraplatsen med ett snitt på 21 054.

Publikrekord i derbyt

49 034 åskådare var på plats och bevittnade ”århundradets derby” mellan lagen när Henok Goitom avgjorde i den 76:e minuten med matchens enda mål.

Publiksiffran innebar ett nytt klubbrekord för AIK och är även den näst högsta siffran i allsvenskans historia – bakom de 52 194 som såg IFK Göteborg–Örgryte på Nya Ullevi 1959.

AIK toppar för närvarande den allsvenska tabellen med en marginal på åtta poäng ner till IFK Norrköping, som ligger tvåa.

ARTIKELN HANDLAR OM