Lämnade av personliga skäl – blev pappa

Han lämnade den den tyska landslagstruppen av ”personliga skäl” – och nu vet vi varför.

Leroy Sané, 22, har blivit pappa.

Extra stort tack till landslaget och Jogi Löw”, skriver stjärnan på Twitter.

Leroy Sané hade en fullkomligt lysande fjolårssäsong och utsågs till Premier Leagues bästa unga spelare.

Men sedan har det mesta handlat om motgångar för den 22-årige tysken.

Mycket oväntat petades Manchester City-stjärnan av förbundskaptenen Joachim Löw från Tysklands VM-trupp och fick därmed följa landets fiaskoartade insats på hemmaplan.

Och Premier League-starten har inte blivit mycket bättre där det för Sanés del än så länge bara har blivit tre korta inhopp.

Lämnade plötsligt

Mycket speltid blev det inte heller i Tysklands möte med Frankrike i veckan och i samband med landslagssamlingen uttalade sig landslagskollegan Toni Kroos kritiskt om spelaren.

– Ibland får man intrycket, att döma av Leroys kroppsspråk, att han inte bryr sig om vi vinner eller förlorar, sa Kroos i veckan.

I dag ställs Tyskland mot Peru i en träningslandskamp – men Sané finns inte med i laget.

I fredags lämnade han nämligen truppen av ”personliga skäl” – men de som har oroats över att nya intriger har blossat upp kan ta det lugnt.

”Otroligt glad”

Anledningen till Sanés plötsliga bortfall är nämligen att han har blivit pappa – något han nu har gått ut med på sociala medier.

Otroligt glad över att kunna berätta för er att min dotter föddes i natt. Mamman och barnet mår bra”, skriver han på Twitter och tillägger:

Ett extra tack till det tyska landslaget och min tränare Jogi Löw för att jag fick åka i väg till min dotters födelse. Självklart håller jag tummarna för laget i morgon (läs i dag)”.

Tyskland–Peru startar klockan 20.45.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.