Robin Olsen efter nollan: ”En lättnad”

avFredrik Jönsson

ROM. Roma bröt en negativ trend med en 4-0-vinst mot Frosinone.

Skönt och efterlängtat för truppen.

– Ja, det var en lättnad. Efter alla målen vi har släppt in i början av säsongen så kändes det skönt att hålla nollan, säger Robin Olsen.

Robin Olsen fick en smakstart på sitt Roma-äventyr, det blev tre poäng och en nolla i protokollet borta mot Torino. Men efter det har lagets resultat svajat.

Inför gårdagens ligamatch mot Frosinone hade Roma fyra matcher i Serie A utan vinst. Det syntes dock inte på självförtroende hos hemmaspelarna.

Roma spelade bra och vann med 4-0 på Olympiastadion.

– Det var en lättnad. Vi gör mål efter en-två minuter och där såg man direkt att det skulle bli vår kväll. Vi har haft en tuff start i ligan, men någon gång ska det vända och jag hoppas att matchen igår kan få oss att fortsätta vinna. Vi har en viktig match på lördag, ett derby som är extremt viktigt att vinna. Det har nog gett en boost till hela laget, säger landslagsmålvakten Robin Olsen när Sportbladet träffar honom på Romas träningsanläggning.

”Inte så dramatiskt...”

Det är just på träningsanläggningen som spelarna har tillbringat mycket tid de senaste dagarna. Enligt italiensk media ”isolerade sig” truppen efter förlusten mot Bologna i helgen.

Olsen skrattar till när tidningsskriverierna kommer på tal.

– Vi bor här på anläggningen, det är inte så dramatiskt. Vi tränar, äter tillsammans och sen umgås vi. Sen efter middagen på kvällen går man upp på rummet för att vila och sova. Det är inte alls så dramatiskt som det låter. Vi har haft tid att gå igenom saker vi måste förbättra, och så blir även lagsammanhållningen bättre.

Hade ”isoleringen” någon effekt?

– Ja, det hade den väl om vi vann med 4-0, haha.

– Nej, men det är svårt att säga. Vi vinner med 4-0 och det var viktigt för oss.

Trots att Roma sladdar i tabellen har Robin Olsen fått mycket beröm i italiensk media för sina insatser. Det är ute på planen som det inte har fungerat för Roma.

Mot Frosinone hade landslagsmålvakten inte så mycket att göra, men det var skönt att hålla nollan.

– Ja. Jag går ut till varje match för att försöka hålla nollan. Det går inte alltid, men det är något att sträva efter. Efter alla målen vi har släppt in i början av säsongen så kändes det skönt att hålla nollan, säger han.


SE ROM-DERBYT & MADRID-DERBYT PÅ SPORTBLADET.SE

Lördag: 15.00 Roma-Lazio, Serie A.

Lördag: 20.45 Real Madrid- Atletico Madrid, La Liga

Sänds med Plus Premium (15 kr i specialpris).

Studio med Sportbladets experter.

✓ Alla matcher i Serie A och La Liga sänds på strivesport.com (79 kr/månaden)

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A

AS Roma