Superettan

Bara 1–1 för blekt HBK i Hallandsderbyt

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

Halmstad brukar sällan stanna mer än en säsong i superettan.

Men efter bara 1–1 hemma i Hallandsderbyt mot Varberg är det fyra poäng upp till allsvensk kvalplats för HBK.

Det var regnigt och kyligt på Västkusten under fredagskvällen. Trots hett landskapsderby mellan Halmstad, som siktar mot allsvenskan, och Varberg, som slåss om förnyat kontrakt i superettan, så svek publiken.

Bara 1 655 åskådare dök upp på Örjans Vall där HBK:s hemmasnitt under säsongen varit 3 000 personer.

Blekt Halmstad

De på plats fick inte heller se någon glimrande fotbollsföreställning.

Bottenlaget Varberg var långa stunder det bättre laget i den första halvleken på bortaplan. Men det var till slutJohan Oremo som gav Halmstad ledningen på tilläggstid av första halvlek när den tidigare Geflespelaren tryckte in 1–0 från nära håll efter en inläggsfrispark från vänster.

Hemmalaget spelade något bättre i den andra halvleken men blekt försvarsspel gjorde att Varbergsinhopparen Perparim Beqaj kunde ta ner en lång frispark med ryggen mot mål, vända om och placera in 1–1 i 75:e minuten.

Beqaj tillhörde tidigare HBK under två säsonger, 2014–2015.

Superettans skyttekung, Kosuke Kinoshita, skapade bästa chansen när Halmstad försökte forcera i slutminuterna, men japanens skott ur mycket snäv vinkel styrdes undan av Varbergsmålvakten Matt Pyzdrowski.

1–1-resultatet gör att Halmstad har fyra poäng upp till AFC Eskilstuna på allsvensk kvalplats. Varberg ligger fortfarande näst sist i tabellen men bara en poäng efter Landskrona på kvalplats för att hänga kvar i superettan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Göran Bolin: Tio floppar i Superettan

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Superettan

Johan Oremo

Matt Pyzdrowski