”PSG:s plan – för att rädda Zlatan”

FOTBOLL

Uppgifter: Pekar på hetsen och skrivit ut engelska artiklar

1 av 7

Zlatan Ibrahimovic riskerar avstängningar i både Frankrike och Champions League.

I dag avslöjar Le Parisien hur PSG:s ambitiösa försvar till Uefa sett ut.

I morgon kommer Zlatan Ibrahimovics öde att diskuteras hos två olika disciplinkommittéer. Domarattacken efter Bordeaux-matchen ska tas upp hos den franska ligans kommitté och det röda kortet mot Chelsea ska diskuteras hos Uefa.

Riskerar missa semifinalmatch

Zlatan kommer att missa minst en match i Europaspelet, max tre men förmodligen två stycken. PSG har dock jobbat hårt på att sitt försvar för stjärnan – nu inskickat i sin helhet till det europeiska fotbollförbundet – enligt Le Parisien.

Den franska klubben satsar hårt för att Uefa ska nöja sig med en match avstängning. Bland annat påminner PSG om hur Zlatan, efter ett direkt utdelat rött kort mot Valencia 2013, fick en match avstängning. En situation likt den mot Chelsea, menar PSG, där Zlatan inte har intention att skada. Vidare påpekar fransmännen att Oscar inte heller blev skadad vid händelsen.

Skrivit ut artiklar

Det stora snackisen från matchen var hur nio Chelsea-spelare omringade domaren direkt efter tacklingen för att få Björn Kuipers att agera. Även detta fenomen finns enligt Le Parisien med i PSG:s försvar som ifrågasätter huruvida Kuipers tog beslutet med gott samvete.

Den mest innovativa delen av försvaret är dock att PSG sammanställt en mängd engelska artiklar – skrivna efter matchen – som ifrågasätter legitimiteten i det röda kortet.

Här menar fransmännen att om inte ens motståndarna tycker att det borde varit rött – så borde det inte heller ha varit ett rött.