Premier League

”Jag bestämde mig för att motbevisa texten”

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Tvingades amputera benet: Vaknade till ironiskt budskap från benet

När Andy Grant vaknade efter sin operation hade hans ben ett budskap till honom: ”Du kommer aldrig gå igen”.

Nu är 26-åringen på väg till Paralympics som löpare.

– Jag använde den tatuering jag hade kvar som motivation. Jag bestämde mig för att motbevisa den, säger Grant till The Mirror.

Ödet kan som bekant vara ironiskt ibland. Efter att ha trampat på en sprängladdning under sin tjänstgöring för de brittiska styrkorna i Afghanistan ådrog sig då 20-årige Andy Grant allvarliga skador på sitt högra ben.

”Det är ironiskt”

I två år led Grant av sviterna efter explosionen innan han bestämde sig för att amputera benet. När han vaknade hade läkaren Anthony Lambert både goda och dåliga nyheter.

– Ja du, vi var tvungna att använda en bit av huden för att täcka över benet... och det betyder att din Liverpool FC-tatuering har blivit lite förstörd. Fågeln är lite överallt och din tatuering säger nu ”du kommer aldrig gå”.

Som inbiten Liverpool-supporter hade Grant tatuerat in de bevingade orden ”You'll never walk alone” på benet. Efter operationen återstod nu bara ”You'll never walk”. Det blev till motivation för engelsmannen.

– Det är ironiskt att det står att jag aldrig kommer gå igen eftersom jag nu sprungit milen på 40 minuter. Nu är jag bara två minuter från rekordet för en som amputerat ett ben vilket är mitt mål att slå nu. Det är bisarrt och jag kan bara skratta åt det. Men det bidrar ju en del till min historia, säger Grant till The Mirror.

”Är nästan värt det”

Nu 26 år gammal säger sig Andy Grant till och med vara tacksam över olyckan i Afghanistan 2009.

– Det har varit tufft men jag har också fått några otroliga upplevelser som nästan gör att det känns som det var värt det. Det känns konstigt att höra mig själv säga det men det visar bara hur långt jag kommit. Det har öppnat så många dörrar.

– Mitt jobb som inspirationstalare har tagit mig över hela världen, jag har inlett några otroliga förhållanden, jag har tre barn och en otrolig familj. Nu siktar jag på att ro över Atlanten och så hoppas jag bli uttagen till Paralympics nästa år. Mitt liv har tagit en otrolig väg och det är allt tack vare det som hände. Det har gett mig ett liv jag förmodligen aldrig skulle ha fått annars.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League