Bundesliga

Nytt kontrakt dagen efter cancerbeskedet

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Klubbens fina gest: Vill visa att vi tror på honom

Foto: AP

På onsdagen berättade Union Berlin att 34-årige Benjamin Köhler drabbats av cancer.

På torsdagen förlängde klubben kontraktet med mittfältaren.

– Hans sjukdom är en chock för oss men vi är säkra på att Benny kommer bära Union-tröjan igen, säger tränaren Norbert Düwel.

Benjamin Köhler hade dragits med svåra magsmärtor en tid när han, efter att ha kommit hem från Union Berlins träningsläger, bestämde sig för att uppsöka läkare. De upptäckte då att 34-åringen drabbats av cancer i lymfsystemet.

”Är ett hårt slag mot mig”

– Det här är ett hårt slag mot mig och min familj. Jag är i första stadiet av sjukdomen och ska ge allt för att bekämpa den. Vi kommer att ses igen, det lovar jag, sa Köhler till klubbens hemsida på onsdagen.

Union Berlin, i den tyska andradivisionen, gav då också mittfältaren ett löfte.

– Vad vi än kan bidra med för att hjälpa till kommer vi att göra, sa klubbens president Dirk Zingler.

Nu visar Union Berlin att de menade det. Dagen efter att cancerbeskedet blev offentligt har klubben nu förlängt Benjamin Köhlers utgående kontrakt. 34-åringen kom till klubben 2013 och skulle bli kontraktslös i sommar men är nu garanterad lön ytterligare ett år.

”Förblir en viktig del av laget”

– Benny är och kommer förbli en viktig del av det här laget. Hans sjukdom chockade oss alla men vi är säkra på att Benny kommer nära Union-tröjan igen. Han är en krigare både på och vid sidan av planen, säger tränaren Norbert Düwel.
– Vi är säkra på att han kommer bli frisk igen och vi ville visa det genom det här beslutet. Den här sjukdomen kommer kräva allt han och hans familj har och vi kommer ge honom all hjälp vi kan, säger presidenten Dirk Zingler.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Bundesliga