Anfallaren lämnar AIK – klar för Halmstad

Kwame Karikari och Martin Lorentzon.

avFredrik Jönsson

FOTBOLL

Kwame Amponsah Karikari har gjort sitt i AIK.

Anfallaren är klar för Halmstads BK.

– Jag påminns dagligen av AIK-supportrar över målet i Moskva, ett mål som jag aldrig kommer att glömma, säger Karikari till AIK:s hemsida.

Halmstads BK fortsätter att förstärka laget. I går hämtade man in Mohammed Ali Khan från Kina – i dag presenterade man Kwame Amponsah Karikari.

– Vi insåg tidigt att Kwame är en spelare vi vill ha och att det är rätt spelartyp utifrån Jannes spelidé. Karikari har spelat på stora arenorna och vill dit i igen. Vi vill utveckla honom så att han kan ta sista steget och få ut sin potential, säger Fredrik Andersson, klubbchef i HBK.

Karikari kom till AIK i april 2011 från Inter Allies i Ghana. Under sin tid i AIK har han varit utlånad till Degerfors och Balikesirspor Kulübü i Turkiet.

”Har gett ett gott resultat”

Det största avtrycket i AIK var när han gjorde mål mot CSKA Moskva i Europa League-kvalet.

– AIK och Kwames utvecklingskurvor har gått åt olika håll. Utlåningarna har gett ett gott resultat i de klubbar som han har tillhört, men väl tillbaka i AIK har han inte fått det lyft som vi önskat. När vi summerar hans tid i AIK finns det ett antal viktiga och skickliga mål som vi för alltid kommer att minnas samt det faktum att han alltid har representerat klubben på ett bra sätt, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström i ett pressmeddelande.

Karikari:

– Jag vill tacka för min tid i AIK som har gett mig många minnen. Jag påminns dagligen av AIK-supportrar över målet i Moskva, ett mål som jag aldrig kommer att glömma, säger den 23-årige anfallaren.

ARTIKELN HANDLAR OM