Klart: AIK–Falkenberg kommer spelas i kväll

avJimmie Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 8 | Foto: BILDBYRÅN
Vattensjukt inne på Friends Arena när matchen mellan AIK och Falkenberg ställs in efter ett kraftigt oväder.

AIK–Falkenberg sköts upp på grund av vattensjuk arena.

Nu har det definitiva beskedet om matchens speldatum kommit.

Mötet avgörs i kväll klockan 19.

AIK och Falkenberg skulle mötts på Friends Arena under söndagen. Men ett kraftigt regnväder ställde till det och gjorde planen ospelbar.

Trots att arenan är utrustad med tak tvingades matchen skjutas upp – till fansens stora förtret.

Samtidigt oroade sig bland andra Falkenbergs ordförande Lars-Eric Nilsson för om matchen verkligen skulle kunna spelas redan på måndagen. Men vid 10.45-tiden, efter att domare och matchdelegat suttit i möte, kom beskedet: det blir spel på Friends Arena i kväll.

”Det är nu bestämt på mötet med domare och matchdelegat att #AIK - Falkenbergs FF spelas på Friends Arena kl 19 ikväll.”, skriver AIK Fotboll på sitt Twitter-konto.

Vattenskador i anläggningen

Thomas Perslund, vd för Friends Arena, berättar att arbetet fortgår med att få arenan i dugligt skick. Regnet har orsakat vattenskador inte bara på planen utan också inne i arenan.

– Det var ett väldigt kraftigt regn som kom och vi har inte fått klart exakt vad som har hänt. Vi har ett antal ganska kraftiga vattenskador som har förstört ganska mycket i anläggningen, säger Perslund.

– Vi följer den planen vi har satt och hoppas att det inte ska komma mer regn för tidigt utan att vi kan ha taket öppet så länge som möjligt. Om det kommer in regn under eftermiddagen får vi stänga taket.

Är taket stängt eller öppet nu?

– Det är öppet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM