ÖSK:s superform i allsvenskan fortsätter

avMalin Wahlberg, Fredrik Falk

Se målen i Sportbladet News

1 av 2

Örebros superform håller i sig.

Efter 3-0-segern mot Djurgården har laget tagit 27 poäng på de senaste elva matcherna.

– Vi har fått in det spelet som (Alexander) Axén vill, säger målskytten Marcus Pode.

Örebro är allsvenskans formstarkaste lag. Mot Djurgården höll trenden i sig. Alhassan Kamara fick en djupledsboll, skakade av sig Fredrik Stenman och satte 1-0 efter 19 minuter.

– Jag visste exakt när bollen skulle komma så jag försökte bara avsluta. Det var en tuff fajt mellan mig och försvararen men jag tog den, säger ”Crespo” till C More.

Den förre AIK-spelaren, som gjorde sitt elfte mål i allsvenska den här säsongen, tyckte inte att det var speciellt att ställas mot sin gamla klubbs ärkerival.

– Det är ingen speciell match, det är som vilken annan match som helst. Vi ska bara spela fotboll.

”Straffar många lag”

I den andra halvleken nickade Marcus Pode snyggt in 2-0, hans tionde mål den här säsongen.

Djurgården hade aldrig några större farligheter och i den 86:e minuten kunde Karl Holmberg sätta slutresultatet till 3-0.

– Vi är för dåliga. Vi kommer inte upp. De gör det bra, det måste man säga också. Vi kommer inte upp i press, ingen vilja. Det går inte att vinna så, säger Haris Radetinac.

Segern är Örebros nionde på de elva senaste matcherna i allsvenskan.

– Vi har fått in det spelet som Axén vill att vi ska spela. Det är lite rakare och vi har många spelare som är i bra form. Vi straffar många lag och det är riktigt roligt att spela fotboll, säger Pode som är nöjd med samspelet med Kamara.

– Vi har en go kemi, vi kompletterar varandra bra. Tyvärr har han dragit på sig lite skador, men nu har vi fått ordning på det.

Även Axén var nöjd efter segern.

– Supernöjd med att åka upp hit och vinna. Vi får det lite som vi vill i första, där vi är sylvassa på omställningarna. Första halvlek är jag inte riktigt nöjd med efter ett tag. Andra halvlek är jag supernöjd med, det är kul att våra toppar gör mål men också att backlinjen har tagit sig så pass mycket, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM