Kan lämna – för PSG: ”Har något speciellt”

Mourinho har bestämt sig: ”Jag är säker”

Foto: TT
FOTBOLL

Ett nytt femårskontrat uppges ligga på bordet.

Men José Mourinho, 54, har redan börjat tänka längre fram än så.

– Jag är säker på att jag inte kommer avsluta karriären i Manchester United, säger han – och öppnar för att ta över PSG.

Så sent som i torsdags kom uppgifter om att Manchester Uniteds klubbledning är så pass imponerade och övertygade av José Mourinho att de redan nu lagt fram ett nytt femårskontrakt på bordet.

”De sista detaljerna återstår”, skrev The Sun.

Och visst, det mesta talar väl för att Mourinho skriver på det där femårsavtalet – men han tänker inte ”göra en Sir Alex Ferguson”.

”Vill testa nya saker”

Han har nämligen redan bestämt sig för att inte avsluta karriären i United.

– Jag är fortfarande en tränare som drivs av utmaningar, med stora ambitioner och med en vilja att testa nya saker. Jag är säker på att jag inte kommer avsluta karriären här, säger han i en intervju med Telefoot.

”Är fantastiskt”

Föga förvånande passade den franska mediekanalen på att ställa frågor om deras största klubb, Paris Saint-Germain, och Mourinho stänger inga dörrar.

Snarare tvärtom.

– Min son, som bor i London, åkte nyss och såg en PSG-match i Paris i stället för att åka hit till Manchester. Varför Paris? För att de har något speciellt där. Magin, kvalitén, ungdomligheten … det är fantastiskt, säger Mourinho.

I somras hämtade PSG in två nya superförstärkningar till sitt lagbygge: 25-årige brassen Neymar och 18-årige fransmannen Kylan Mbappé.

Totala kostnaden? Cirka fyra miljarder kronor.

José Mourinho har varit huvudtränare för åtta olika klubbar, han har aldrig stannat i mer än tre år.

PL-jättarnas klubbmärken – därför ser de ut som de gör 01:03
ARTIKELN HANDLAR OM