Uppmaningen – efter publikfiaskot: ”Skänk biljetterna till skolor”

FOTBOLL

Publikfiasko när England mötte Slovenien på Wembley.

Då kommer de brittiska politikerna med en uppmaning till förbundet – att skänka alla osålda biljetter till skolorna.

– Att se England på Wembley är en avlägsen dröm för många, säger parlamentsledamoten Rosena Allin-Khan enligt BBC.

1 av 2 | Foto: Stephenson/JMP/REX/Shutterstock
Kane gjorde matchens enda mål, medan pappersflygplanen började flyga in.

England säkrade VM-biljetten efter 1–0 hemma mot Slovenien i förra veckan. Tottenham-stjärnan Harry Kane avgjorde med matchens enda mål, men snacket efteråt handlade om publikfiaskot.

Hälften av stolarna på Wembley gapade tomma och de flesta som hade släpat sig till nationalarenan verkade ha roligast åt att ett pappersflygplan gick hela vägen från läktaren och in i mål.

”Uttråkade åskådare och folk som gick hem tidigt. Något är allvarligt fel med det engelska landslaget”, skrev Daily Telegraph.

”Bortkastade”

Nu vill politikerna åtgärda problemet.

Över 100 brittiska riksdagsledamöter har skrivit under ett brev i en uppmaning till det engelska fotbollförbundet (FA) att framöver skänka alla osålda landslagsbiljetter till skolorna i England, skriver BBC.

I brevet, skrivet av parlamentsledamoten Dr Rosena Allin-Khan, som är sportminister i oppositionen, uppmanas FA-ordföranden Greg Clarke att ”ta ytterligare steg för att säkerställa att dagarna med tomma, bortkastade stolar är över”.

”Finns mer att göra”

– Vi uppskattar jobbet som FA gör, men det finns mer att göra. När de vet med sig att stora delar av läktaren kommer att gapa tomma, måste de ge platserna till våra skolor, säger Allin-Khan.

Enligt BBC var 28 000 biljetter osålda till matchen mot Slovenien. FA gick dock ut med att man hade delat ut 7 000 biljetter, varav 4 000 till skolor.

– 28 000 tomma stolar är detsamma som 28 000 förlorade möjligheter. För många av våra barn är det en avlägsen dröm att få se England på Wembley. FA kan förverkliga den drömmen, säger Allin-Khan.

Stjärnelvan som missar VM 01:16