Vann 25 000 på 8–0 – då kom kallduschen

Spelbolaget tog tillbaka pengarna

Uppdaterad 2017-10-09 | Publicerad 2017-10-08

Det var många som firade Sveriges 8–0-seger mot Luxemburg igår kväll.

Familjen Hofverberg från Falun hade ytterligare 25 000 anledningar att fira.

Det var i alla fall vad de trodde.

– Vi hann börja planera vad vi skulle göra för pengarna – sen var de borta från kontot, säger Anna Hofverberg som satsade en hundring på resultatet.

Det var många svenskar som satt bänkade framför Sverige–Luxemburg igår och fick se Marcus Berg fyrverkeri, Mikael Lustigs målfirande och Ola Toivonens kanon i en helt euforisk 8–0-kross.

För familjen Hofverberg bestående av pappa David, mamma Anna samt sönerna Lukas, 4, och Rasmus, 1, fanns det ytterligare skäl att jubla.

De hade nämligen strax före avspark lagt ett spel för hundra kronor hos Nordicbet som innebar att om resultatet blev större än 6–0 skulle de vinna.

Oddset: 250 gånger pengarna.

– Vi trodde ju aldrig att det skulle bli något av det, det var ju en chansning. Men när det började rinna iväg kände man ju att möjligheten fanns. Vår äldsta son undrade varför det blev så stor skillnad på jublet när sjuan kom. Allt blev ju så mycket roligare, säger Anna Hofverberg.

Jublet blev större och större

När så matchen var slut loggade familjen in på Nordicbet och fick då till sin stora glädje se att 25 000 kronor fanns insatta på kontot.

– När vi såg att pengarna kommit in började tankarna skena iväg. Det är ju en summa man kan göra något roligt för. Vi pratade om att resa utomlands för pengarna, men så mycket längre hann vi inte innan pengarna var borta igen.

När de sedan mejlade Nordicbet om att de inte kunde ta vinsten ifrån dem fick familjen till svar att oddset blivit makulerat på grund av att oddset var felaktigt. Sedan dess har det varit tyst från spelbolagets sida.

Tänkte du att oddset var orimligt?

Nej, jag tänkte nog att det var lite standard med tanke på hur oddsen kan vara på den här typen av landskamper.

Sportbladet har varit i kontakt med flertalet läsare som vittnar om liknande historier, både hos spelbolaget Nordicbet och Betsafe.

”Uppenbart fel”

Robin Olenius är PR-chef på Betssongroup där förutom Betsson även Betsafe och Nordicbet ingår.

Han beklagar det inträffade men uppger att alla som spelade på resultat större än 6–0 fått ett odds som var uppenbart fel.

– Enligt våra regler talar man om när ett uppenbart fel inträffat och då ska det makuleras. Vad som kännetecknar ett uppenbart fel är när till exempel en nolla är på fel ställe. Det här sker hos flera bolag och vi ska komma ihåg att det är en människa som knappar in oddsen, det kan bli fel.

– Trots detta har vi valt att betala ut vad spelet egentligen skulle ha givit, det vill säga 25 gånger pengarna, säger Robin Olenius.

Något familjen Hofverberg under söndagskvällen inte fått utbetalt.

Olenius menar också att de flesta av deras kunder ofta har ett hum om när ett odds är helt felaktigt.

– Man ska komma ihåg att många vet att det är ett direkt uppenbart fel och har förståelse. Vet man inte så blir man ju så klart extra upprörd. Det är förståeligt.