”Gav sig på Zlatan – han var galet stark”

Berättar om minnena av döde vännen

Foto: AP / AFC AJAX
FOTBOLL

Fotbollsvärlden sörjer Abubakari Yakubus bortgång.

Förre lagkamraten Andy van der Meyde minns med värme hur ghananen spred glädje i Ajax omklädningsrum.

– Han gav sig på Zlatan Ibrahimovic trots att han var så liten, säger van der Meyde.

I går kom det tragiska beskedet att förre Ajax-spelaren Abubakari Yakubu avlidit efter en tids sjukdom, bara 35 år gammal.

”Våra tankar är med hans familj. Må hans själ vila i frid”, skrev Ghanas fotbollsförbund på Twitter.

Mittfältaren från Ghana tillbringade sex år i Ajax, där han bland annat vann ligan två gånger tillsammans med Zlatan Ibrahimovic 2002 och 2004.

”Var en rolig syn”

I samma lag ingick yttermittfältaren Andy van der Meyde.

Nu berättar han om minnena från tiden i Ajax.

Bland annat minns han att Yakubu brukade riva ner skratt i omklädningsrummet, som enligt van der Meyde ofta användes som en ”boxningsring”.

– Han utmanade Zlatan. Zlatan trodde att han skulle få ner Yakubu på en sekund, men helt plötsligt var det Zlatan som låg ner på rygg. Det var en rolig syn. Ni kan ju tänka er; han som är så liten, mot en så stor kille som Zlatan. Det var som en helt annan värld för Zlatan. Yakubu var så tanig, men ändå var han galet stark. Det var inte normalt…, säger van der Meyde till holländska Fox Sports.

”Känns overkligt”

Han minns att Yakubu hängde ihop med brasseduon Wamberto och Maxwell (som nu är en av Zlatan Ibrahimovics bästa vänner).

– Och jag minns att han brukade dansa i omklädningsrummet. Han var en väldigt avslappnad och glad kille. En person som ingen kan säga något negativt om. Det känns overkligt att han är borta, säger van der Meyde.

Zlatans tid i Manchester United 00:50
ARTIKELN HANDLAR OM