Michelsen: ”Jag är inte orolig”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN

FOTBOLL

Två raka förluster och en elfteplats i tabellen.

Är Hammarby nöjda med säsongen?

– Jag är inte orolig. Allt går enligt planen, säger tränaren Jakob Michelsen inför matchen mot Sirius.

Det har varit positiva tongångar kring Hammarby och Jakob Michelsen under våren och sommaren. Men hösten har varit medioker och två raka förluster – mot IFK Norrköping och Kalmar FF – betyder att Bajen parkerar på en elfteplats i tabellen.

– Vi är besvikna över två dåliga prestationer. Till exempel mot Kalmar såg vi för dumma ut med massa tekniska misstag. Som jag sagt hela tiden om hösten: vi kommer se väldigt bra ut ibland, men också väldigt dåliga ut i vissa matcher.

Hur ser du på tabelläget?

– Säsongen är inte över än. Vi kan hamna mellan sjua och tolva, om man ska vara realistisk. Det är fortfarande möjligt att göra det bästa resultatet på åtta år – att bli bättre än elva – och det siktar vi på. Får vi en bra avslutning på året och blir bättre än elva så är det en bra säsong. Jag är inte alls orolig.

Vad är det din bild av supportrarnas förväntningar?

– Att både supportrarna, jag och laget blir påverkade av resultaten. Man blir besviken. Men om du som spelare inte kan hantera att vara i en stor klubb som Hammarby – även om det är ett ombyggnadsår – så måste du acceptera att det finns frustration när vi inte spelar bra.

Är du nöjd med hur spelet utvecklats under hösten?

– Hade vi fortsatt spela mer rakt med massa långa bollar på Björn Paulsen hade vi tagit fler poäng. Så är det bara. Men vi ville förbereda laget inför nästa års spelsätt tidigare, och inte i januari 2018, och då får man acceptera det. Vi vill bli bättre med bollen och kunna kontrollera matcher. Det tog vi beslut på, säger Michelsen och fortsätter:

– Jag är inte alls orolig. Vi vet vad vi är, vart vi ska och när vi ska vara där.

Hur har skadorna på Serge-Junior Martinsson Ngouali och Mads Fenger påverkat?

– Jag vägrar vara typen av tränare som skyller på skador. Man har de spelare man har. Jag vill inte ha massa ursäkter. Men det är klart att Junior är väldigt viktig. Likaså Mads Fenger som i mitt tycke är en av allsvenskans bästa mittbackar, särskilt med bollen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.