Får chansen igen trots supertavlan

Lindelöf tillbaka – spelarna irriterade på Mourinho

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Spelarna i Manchester United är irriterade på José Mourinho.

Det påstår tidningen Mirror inför lagets ligacupmöte med Swansea på tisdagen.

En match där Victor Nilsson Lindelöf får chansen från start.

Victor Nilsson Lindelöf pekades ut som syndabock efter att Manchester United i helgen förlorade mot nykomlingen Huddersfield i Premier League. Svensken fick hoppa in i matchen efter en skada men stod sedan för ett stort misstag vid hemmalagets segermål.

Foto: OLI SCARFF / AFP

”Borde förklara sig”

Efter förlusten valde managern José Mourinho att kritisera spelarnas attityd och riktade bland annat in sig på mittfältaren Ander Herreras citat i tv omedelbart efter slutsignalen.

– Jag hörde Herrera säga att attityden och viljan inte fanns där. När en spelare säger det och känner så tycker jag att han borde få gå hit till presskonferensen och förklara sig för jag kan inte göra det, sa Mourinho bland annat.

Mourinho ska i omklädningsrummet även ha uppmanat de andra spelarna att gå ut och förklara för fansen hur de kunde visa så lite hjärta i matchen och enligt Mirror var 54-åringen även butter och frånvarande på träningen dagen efter matchen. Något som inte uppskattades av alla.

”Flera spelare har reagerat”

Ska vi tro Mirrors uppgifter så har flera spelare reagerat då de tycker att Mourinho gick för långt i sin offentliga kritik mot truppen. Ett skäl uppges vara att kravet på spelarna att visa en större hängivenhet kom mindre än en vecka efter att portugisen själv öppet erkänt att han inte kommer stanna i United för alltid och istället öppnat dörren för en övergång till franska Paris Saint-Germain.

Mirror beskriver nu hur relationen mellan Mourinho och hans spelare i United ”för första gången testas på allvar”. Kanske kan tisdagens ligacupmöte med Swansea ge några svar på var laget står efter helgens nederlag.

Och trots den svajiga insatsen i helgen startar Victor Nilsson Lindelöf i backlinjen för United. Den svenske landslagsmannen bildar mittlås med Chris Smalling.

Foto: ANDREW YATES / X03469
Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM