Bayern: ”Alexis har redan bestämt sig”

Foto: Frank Augstein / TT / NTB Scanpix

avMartin Tolén

FOTBOLL

Alexis Sanchez har ett utgående kontrakt med Arsenal.

Och en flytt till Manchester City tycks mer eller mindre vara klar.

– Alexis har redan bestämt sig för en klubb – och det är inte Bayern, avslöjar Bayern München-presidenten Karl-Heinz Rummenigge.

En av sommarens stora transferobjekt, Alexis Sanchez, ryktades i somras vara på väg från Arsenal till ligakonkurrenten Manchester City.

Den 28-årige anfallsstjärnan, som har ett utgående kontrakt i sommar, hade till och med genomgått en läkarundersökning i Manchester enligt Sportbladets uppgifter.

”Har redan bestämt sig”

Och nu tycks Arsenalstjärnans fotbollsframtid vara utkristalliserad.

Enligt Bayern Münchens – som var en av klubbarna tillsammans med Manchester City som jagade Sanchez i somras – president Karl-Heinz Rummenigge har Sanchez redan gjort sitt klubbval.

– Alexis har redan bestämt sig för en klubb så den dörren är stängd i januari. Och det är inte Bayern, men det är inget problem för oss då Sanchez inte är någon ersättare för Robert Lewandowski då vi inte ser honom som en ren anfallare, säger Rummenigge enligt tyska Kicker.

Jagar anfallsalternativ

Därför pekas Manchester City ut som den troligaste destinationen då en flytt var nära redan på Deadline Day.

Bayern München är annars ute efter en anfallare under januarifönstret för att ha en reserv till nämnde Lewandowski.

– Möjligheterna att ta in en ren anfallare är dock begränsade. Vi kommer inte att spendera några jättesummor på en övergång, men kanske att det finns någon kandidat som inte kostar så mycket och kan göra skillnad, säger Rummenigge.

PL-jättarnas klubbmärken – därför ser de ut som de gör 01:03
ARTIKELN HANDLAR OM