Mourinho om Lindelöf: ”Inget val – en nödvändighet”

avErik Karlsson

Foto: AFP

Victor Nilsson Lindelöf spelade från start när Manchester United återvände tillbaka till mittbackens förra klubb, Benfica.
Men José Mourinho ville inte prata om ett val av Lindelöf.
– Han var inget val, han var en nödvändighet med Phil Jones och Eric Bailly skadade, säger han i Viasat.

Victor Nilsson Lindelöf har fått stora delar av sin fotbollsfostran under fem år i Benfica.

Och när Manchester United kommer till Portugal så fick svensken chansen att starta matchen.

– Det kommer bli en speciell match för mig, har svensken sagt i en intervju med Viasat inför matchen.

Med och höll nollan

Det var tredje raka matchen från start i Champions League för Lindelöf. Men José Mourinho vill inte prata om en uttalad strategi att välja svensken i just CL-spel.

– Det är ingen press på honom, det här är inget val utan en nödvändighet när Phil Jones och Eric Bailly är skadade. Men jag litar på honom, han är en bra spelare, sa Mourinho strax före avspark.

Val eller inte, svensken tog tillvara på uttagningen och gjorde en stabil match när Manchester United höll nollan i 1–0-segern. Tredje starten och tredje raka segern för Lindelöf och United i Champions League-spelet.

”Glad att vi fick tre poäng”

– Det känns väldigt bra, jag är glad att vi fick tre poäng. Det känns bra, säger Lindelöf till Viasat efter matchen och fortsätter:

– Första halvlek var lite fram och tillbaka i andra tycker jag att vi kontrollerar matchen och de skapar inte så mycket chanser. Det var kul att få 90 minuter, väldigt roligt för mig att få spela från start igen i Champions League.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på Viaplay.