Hyséns pik: ”Vem vet vad klubben vill?”

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

JÖNKÖPING. IFK Göteborgs matchvinnare Tobias Hysén efterlyste klarhet i vad som är Blåvitts framtida ambitioner.

Under söndagskvällen förklarade klubbens ordförande för Sportbladet:

– Man kan säga att vi har bestämt oss för en mellanväg, säger Frank Andersson.

35-årige Hysén låg till stor del bakom IFK Göteborgs 2-0-seger borta mot Jönköpings Södra.

Anfallaren spelade läckert fram Mix Diskerud vid 1-0 (minut 27) och sprang sig loss och petade in avgörande 2-0 (minut 76).

I intervjun med CMore efter matchen pratade Hysén om sin egen framtid – hans kontrakt går ut i vinter men det finns ett ytterligare optionsår att aktivera – och vilken inriktning ekonomiskt pressade IFK Göteborg ska ta.

– Den som visste det... Nä, jag gör det som är bäst för klubben, vill de att jag ska köra vidare så tar jag ett snack med familjen, så får vi se, sa Hysén till CMore.

Hysén: ”Ingen stor betydelse”

Lite senare, stående utanför spelarbussen vid Stadsparksvallen, utvecklade Hysén för Sportbladet.

– Det som kommunicerats är väl att klubben fortfarande vill satsa men att ekonomin inte riktigt finns. Vi har väl inte fått några klara besked vad som gäller, säger Hysén.

– Det har ingen stor betydelse för mig personligen. Vill jag och klubben att jag ska spela ett år till så gör jag antagligen det, oavsett.

– Spelarrådet har framfört sina åsikter till styrelsen. Vi vill att det ska finnas en klar plan för vad som ska hända de närmaste åren. Att man väljer att gå ut med vad som gäller så att alla är på det klara ”så här gör vi”.

Har ni fått svar på det?

– Nej, inte riktigt, men det beror kanske också lite på vad som händer med alla kontrakten som går ut. Då måste kanske det här transferfönstret passera först. Jag antar att styrelsen sätter en plan när det här fönstret är över.

Jörgen Lennartsson ville inte kommentera vilken inriktning IFK Göteborg har valt eller ska välja framöver.

Sportchefen Mats Gren hänvisade till stor del att det är en styrelsefråga, men att han fått besked om spelarbudgeten för 2018.

Sent på söndagkvällen fick Sportbladet kontakt med IFK Göteborgs ordförande. Frank Anderssons ger följande besked om Blåvitts fortsatta ambitioner:

– Vi fortsätter att satsa men vi drar ned spelarbudgeten för 2018. Men vi räknar fortfarande med att vi ska vara med bland de fyra, fem främsta i allsvenskan 2018.

– Vi ska satsar ytterligare på akademin. Vi ska vara ännu tydligare med att vi ska försöka få upp spelare från akademin, säger Andersson.

”Så kan man beskriva det”

Alltså, varken ekonomisk risktagning med fortsatt inriktning mot etablerade nyförvärv som hittills eller en rejäl omstart med stark prägel på ungdomssatsning.

En mellanväg?

– Ja, så kan man beskriva det, säger Andersson.

Att Tobias Hysén och flera andra spelare inte har uppfattat vilket val ni gjort – innebär det att ni har varit otydliga?

– Vi kunde säkert ha pratat tydligare om det på Kamratgården med spelarna. Råder det en osäkerhet kring det här i spelartruppen, vilket det tydligen gör, så är det en signal till oss i styrelsen att vi får vara tydligare. För det är detta som gäller, säger Frank Andersson.

ARTIKELN HANDLAR OM