Lämnar IFK Göteborg av familjeskäl

”Har inte vantrivts”

avPatrik Brenning, Petra Thorén

Foto: TT

Scott Jamieson lämnar IFK Göteborg.

28-åringen reser hem till Australien av familjeskäl.

– Det kom väldigt plötsligt för oss och det var på grund av sådana skäl som man inte säger nej till, säger sportchefen Mats Gren.

Vänsterbacken Scott Jamieson kom till IFK Göteborg i augusti 2016 och gjorde tio starter för klubben under sin första höst i Sverige. Den här säsongen har det bara blivit två matcher från start och nu lämnar försvararen allsvenskan av familjeskäl.

– Det handlar inte på något vis om vantrivsel i föreningen eller missnöje över något, tvärtom har han verkligen uppskattat sin tid hos oss. Anledningen beror uteslutande på familjeangelägenheter, säger sportchefen Mats Gren till IFK Göteborgs hemsida.

Till Sportbladet utvecklar Mats Gren:

– Det kom väldigt plötsligt för oss. Scott har känt till det ett tag. Jag vill inte gå in detaljer, men vi vet vad som har hänt.

Söker efter nya alternativ

IFK Göteborg meddelar att de just nu söker efter passande alternativ i Australien för att 28-åringen ska kunna fortsätta spela fotboll. Men att det i första hand handlar om att Scott Jamieson ska kunna återvända till sin familj.

– Jag tittar på lösningar för att han ska kunna spela där. Om det innebär ett lån eller om det blir definitivt kan jag inte säga nu, säger Mats Gren.

Scott Jamieson har ett och ett halvt år kvar på sitt kontrakt med IFK Göteborg.

Under våren har mittfältaren Sebastian Eriksson skolats om till vänsterback och lär få förtroendet igen när allsvenskan startar om i början av juli.

– Vänsterkanten har inte fungerat och det är kopplat till att vi har haft många spelare som spelat där. Jag har stor tro till att "Sebban "(Sebastian Eriksson) att han kan växa in i den rollen fullt ut och göra det bra, säger IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson.

ARTIKELN HANDLAR OM