Allsvenskan i fotboll 2017

Mats Gren: ”Varit jävligt mycket tjat”

avMartin Tolén

Foto: MATHIAS BERGELD, BILDBYRÅN
Mats Gren.

ÖREBRO. Avgångskrav på Jörgen Lennartsson.

Sportchefen Mats Gren la dock över den svaga insatsen på spelarna – och slår tillbaka mot kritiken om de utgående kontrakten.

– Det har varit jävligt mycket tjat, säger han.

IFK Göteborg stod för ett magplask i bortamötet med Örebro.

Laget föll med 4–2 efter att ha legat under med 4–0 efter 35 minuter och då ropade fansen på huvudtränaren Jörgen Lennartssons avgång.

Om sportchefen Mats Gren har förtroende för Lennartsson får vi dock inget svar på.

– Jag tänker inte kommentera något alls vad gäller Jörgen. Det är ju spelarna som står där ute som under en halvtimme utan att ligga tätt på motståndaren, gå in i några närkamper eller få någon fart framåt, säger Gren och fortsätter:

– Jörgen hit och Jörgen dit tänker jag inte kommentera. För mig sitter han som tränare och det kommer han säkert att vara i morgon också.

”Jävligt mycket tjat”

Samtidigt har klubben fått skarp kritik för att man inte lyckats förlänga med flera av lagets nyckelspelare.

Jörgen Lennartsson kommenterade situationen som ”ingen idealisk situation” på presskonferensen och att det är ”svårt att nå en högpresterande grupp”.

Mats Gren slår dock ifrån sig den kritiken.

– Jag tycker att det är jävligt mycket tjat om det där sedan några veckor. Se på Malmö som har tolv utgående kontrakt. Hade vi börjat bättre i våras hade man inte pratat om det här nu, säger Gren.

Mötet med Örebro var Mads Albaeks sista i IFK Göteborg-tröjan och kanske även Henrik Björdals vars lån löper ut.

– Alla vet att det inte är en optimal situation. Men sen är det ju svårt att hantera situationen när spelare inte vill skriva på grund av olika orsaker. Spelarna måste också prestera om de vill komma någonstans.