”Kommer alltid bära med dig i mitt hjärta”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Kirsty Wigglesworth / TT / NTB Scanpix

FOTBOLL

Defoes fina farväl till Bradley

I går tog sexårige Sunderland-supportern Bradley Lowery sitt sista andetag.

På sociala medier sätter nu anfallsstjärnan Jermain Defoe ord på sina känslor.

”Ditt mod kommer fortsätta att inspirera mig för resten av mitt liv”, skriver spelaren.

Det var med stor sorg en hel fotbollsvärld i går tog emot beskedet att Bradley Lowery till sist hade avlidit efter sin cancersjukdom.

Den sexårige Sunderland-supportern har lidit av neuroblastoma ända sedan han var 18 månader gammal och lämnat få oberörda med sin kämparglöd och livfullhet när han närvarat som maskot på Stadium of Light.

Ett uppdrag Bradley även tagit på sig för landslaget på Wembley där han fick vandra in på gräsmattan med sin stora idol Jermain Defoe.

Spelaren och pojken har det senaste året utvecklat ett speciellt band och blivit bästa kompisar, något som inte minst märkts av efter alla besök Defoe tagit sig tid för på sjukhuset där Bradley behandlats.

För några dagar sedan bröt stjärnan ihop i tårar när Bradley kom på tal vid en presskonferens då Defoe presenterades som nyförvärv för Bournemouth.

I dag tog spelaren till orda på sociala medier för att förmedla sina känslor efter Bradley Lowerys bortgång.

”Min bästa vän”

Adjö min vän, jag kommer sakna dig massvis. Jag känner mig så välsignad över att Gud tog in dig i mitt liv. Jag har haft några fantastiska ögonblick med dig och jag är så tacksam för det.

Jag glömmer aldrig hur du såg på mig när jag träffade dig för första gången, den genuina kärleken i dina söta ögon. Det är verkligen svårt att hitta ord att beskriva vad du betyder för mig. Sättet du sa mitt namn på, hur du log som en superstjärna när kamerorna kom fram och kärleken jag kände när jag var med dig.

Ditt mod kommer fortsätta att inspirera mig för resten av mitt liv. Du kommer aldrig förstå vilken skillnad du har gjort för mig som person. Gud har dig i sina armar och jag kommer alltid bära med dig i mitt hjärta. Sov gott, lilla du. Min bästa vän”, skriver Jermain Defoe i ett känslosamt farväl till Bradley.

Även Defoes tidigare lagkamrat Sebastian Larsson skickar en sista hälsning via Instagram.

En väldigt speciell pojke har lämnat oss. Mina tankar och böner går till Bradleys familj! Vila i frid lille man, vi kommer aldrig glömma dig”.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.