Östersund rasar – efter straffen: ”Hade flyt”

Foto: JOHAN L F / BILDBYR N
FOTBOLL

Östersund var minuter från en historisk seger borta mot Sundsvall.

Då kvitterade ”Giffarna” på en omdiskuterad straff.

– Vi hade flyt, säger Linus Hallenius till Sportbladet.

Östersund matchas hårt för tillfället. Jämtlänningarna är enda svensklaget kvar ute i Europa, samtidigt som man har häng på toppstriden i allsvenskan – och ska försvara titeln i Svenska cupen.

– Det är klart att det är en ny situation. Vi spelar många matcher och det tär på kropparna, vi har redan många småskavanker. Men samtidigt är det detta man drömmer om, att komma ut i Europa och möta storlagen. Det är skitkul, vi får tackla det så bra vi kan, har Tom Pettersson sagt.

Efter att ha slagit ut Fola Esch i Europa League-kvalet i torsdags väntade derby borta mot Sundsvall på söndagen.

Frisparkskanon

En match som skapade rubriker.

Östersund såg ut att gå mot en historisk seger (laget hade aldrig gjort mål – eller vunnit – borta mot ”Giffarna” i allsvenskan eller superettan) när man hade 1–0 med två minuter kvar efter en frisparkskanon av Darijan Bojanic i 52:a.

Då fick Sundsvall frispark.

Både ÖFK-backen Tom Pettersson och Linus Hallenius föll efter en närkamp, där reprisbilderna visade att duon var strax utanför straffområdet.

– Vi fick med oss en situation som går att diskutera. Det kunde lika gärna ha varit frispark. När det hände på planen så kändes det som frispark. Vi hade flyt, säger Linus Hallenius.

– Men jag har sett reprisbilderna och jag var utanför linjen, men precis när bollen rann förbi så stod jag på linjen. Så jag vet inte om de dömde efter första förseelsen eller hur de gjorde. Det var kanske inte helt omöjligt med straff.

”Tycker de inte alltid så?”

Tom Pettersson till C More:

– Sjuk besvikelse. Han är absolut inte innanför. Och jag tycker att det var han som drog omkull mig.

Hallenius:

– Tycker inte alltid försvarare så? Precis som anfallare tycker att det aldrig är offside. Jag försökte hålla honom ifrån mig och han fällde mig bakifrån. Jag brukar aldrig lägga mig, när jag väl tappar balsansen så är det på grund av något. Men jag fattar att de tycker det är surt att tappa poäng.

Trots poängen halkade Sundsvall ner på kvalplats sedan Kalmar slagit Göteborg hemma på Guldfågeln arena.

– Vi tar det match för match, men det är ju uppenbart att vi måste försöka plocka trepoängare. Poängen i dag var viktig. ÖFK fick styra och ställa lite för mycket, men vi var jäkligt tajta bakåt. Vi har slutat tappa dumma bollar på egen planhalva, säger Linus Hallenius.

Aktuell tabell hittas HÄR.

ARTIKELN HANDLAR OM