Klart: De sänder Östersunds Europa League-kval

Foto: Robert Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN
FOTBOLL

Traditionella tv-kanaler fortsätter nobba Östersunds äventyr i Europa.

Nu står det i stället klart att MittMedia sänder första playoff-mötet med grekiska Paok.

– Det känns nästan overkligt att vi kan erbjuda våra användare Östersunds största match någonsin, säger Mittmedias Mattias Wallström.

Östersunds FK är bara ett dubbelmöte från att kvalificera sig för Europa Leagues gruppspel och därmed säkra drygt 30 miljoner kronor.

Efter en jätteskräll mot det turkiska storlaget Galatasaray i den andra kvalomgången slog man ut Fola Esch från Luxemburg i omgången därefter.

Men Östersunds succéframfart i Europa verkar inte ha varit intressant nog för de stora tv-kanalerna.

”Kanske inte attraktiva”

Eurosport sände visserligen dubbelmötet med Galatasaray, men till hemmamötet med Fola Esch kom inget förslag som var intressant nog för ÖFK, då det är hemmalaget som får besluta vilken kanal som ska sända matchen.

– Vi kanske inte är attraktiva nog, sa ÖFK-ordföranden Daniel Kindberg till Sportbladet apropå de traditionella tv-kanalernas erbjudanden.

I stället sändes matchen på klubbens officiella hemsida eller mediekanalen odsport.se, helt gratis. Returen sändes sedan av mediekoncernen MittMedia.

”Känns nästan overkligt”

Nu står det klart att MittMedia även sänder första playoff-matchen mot Paok i Thessaloniki, Grekland.

– Det känns nästan overkligt att vi kan erbjuda våra användare Östersunds största match någonsin, säger Mattias Wallström, ansvarig för sportens affärsutveckling på MittMedia, i ett pressmeddelande.

För att se matchen måste du vara abonnent på något av MittMedias paket.

Länk till sändningen.

ARTIKELN HANDLAR OM