Spelarna inte överens i backlinjen

Foto: Anna Tärnhuvud
Sembrandt och Rubensson.
FOTBOLL

DOETINCHEM. Pia Sundhages chansning gav en helt ny backlinje.

Efter jättemisstag och tre insläppta mål var spelarna oväntat nog inte överens om prestationen.

– Det kändes absolut bra, säger Linda Sembrant.

– Usch, säger Elin Rubensson.

”Det var mindre bra av mig” 02:05

Pia Sundhage gjorde stora förändringar i backlinjen till matchen mot Italien när hon valde att vila annars helt givna duon Nilla Fischer och Jessica Samuelsson.

Rutinerade mittbacken Linda Sembrant fick nya spelare omkring sig, och stod själv för en jättetavla vid det tidigare baklängesmålet när hon bröstade ner bollen rakt till den italienska målskytten Daniela Sabatino.

– En situation som jag gör mindre bra. Jag ville få iväg bollen lite och ta den igen, men jag skulle behövt få iväg den ännu mer, säger hon.

”Usch, lågt”

Elin Rubensson gjorde debut från start i mästerskapet men kämpade på högerkanten där hon inte spelat sedan OS-finalen förra året.

– För egen del var det svårt att komma in. Jag har knappt tränat där heller och det var tufft att komma in. Men jag försöker göra mitt bästa hela tiden. Det är bara att kämpa på, säger hon.

– Det är frustrerande att jag inte får ut det. Jag tar en för laget nu och kämpar på.

Hur rankar du din landskamp?

– Usch...Lågt. Som sagt, vi är ett lag.

”Man väljer hur man tar det”

Linda Sembrant hade en helt annan syn på prestationen i backlinjen. 

– Det var en hel del förändringar, men vi känner varandra så väl och är såpass duktiga och skickliga. Det kändes bra, även om de straffar oss tre gånger.

Kändes det verkligen bra?

– Absolut. Även om man ju inte helt nöjd när man släpper in mål. Vi gillar så klart inte att förlora, men man väljer hur man tar det och hur man känner. Vi väljer att se kvartsfinalen framför oss.