Beskedet: Får stanna hos United nästa år

Får samma erbjudande som förre Barçamålvakten

avMartin Tolén

Zlatan Ibrahimovic är opererad och klar.

Nu kommer beskedet från Manchester United: Svensken får stanna hos klubben nästa säsong och slutföra sin rehablilitering.

”Zlatan får full tillgång till träningsanläggningen”, skriver Daily Mail.

Zlatan Ibrahimovics korsbandsskada beräknas hålla svensken borta från fotbollen i upp mot ett års tid.

Operationen genomfördes av Freddie Fu och Volker Musahl, på UPMC Sports Medicine Program i Pittsburgh, i förra veckan och beskeden efteråt var positiva.

”Zlatan har genomgått en lyckad knäoperation. Han kommer återhämta sig fullt ut OCH SKADAN INNEBÄR INTE SLUTET PÅ HANS KARRIÄR”, skrev agenten Mino Railoa i ett utlåtande.

”Fixad, klar och starkare. Tack ännu en gång för stödet. Snart kommer vi att njuta av mitt spel tillsammans igen”, fortsatte Ibrahimovic själv på Instagram i går.

Och nu kommer även de första beskeden från Manchester United.

Får träna som Valdes

Enligt Daily Mail har United meddelat den 35-årige svensken att han får stanna hos klubben nästa säsong för att sköta sin rehabilitering.

”Zlatan får full tillgång till träningsanläggningen och alla medicinska faciliteter trots att kontraktet löper ut 30 juni. United betalade även för resan till USA och operationen som genomfördes av Dr Freddie Fu i Pittsburgh”, skriver tidningen.

Något kontraktserbjudande finns dock inte på bordet. I förra veckan avslöjade The Sun att Ibrahimovic tackat nej till ett kontrakt värt 150 miljoner kronor.

I stället ska Ibrahimovic ha erbjudits ett liknande program det förre Barcelonamålvakten Victor Valdes fick 2014.

”United kan komma överens om en försäkring avstående (innebär att klubben inte har något ansvar för Ibrahimovic) likt det Victor Valdes fick när han tränade med klubben på Carrington”, skriver Daily Mail.

ARTIKELN HANDLAR OM