”Smärtar mig att behöva säga det”

Foto: Seconds Left/REX/Shutterstock / Rex Features
Klubbikonen Henry inte nöjd med Arsenal trots kvällens vinst
FOTBOLL

På väg mot sin sämsta tabellplacering på 24 år.

Nu fruktar Thierry Henry att Arsenal är på väg att förlora sin position som maktfaktor.

– Min gamla klubb är inte längre en attraktiv destination för de bästa spelarna, säger ikonen.

Med i titelracet fram till slutet av januari.

Sen kom den årliga formsvackan.

Och den här gången är krisen djupare än på länge.

Arsenal har förvandlats till hela Fotbollsenglands hackkyckling och mitt i skottgluggen står tränaren Arsène Wenger – mer ifrågasatt än någonsin tidigare.

Nu uttrycker klubbikonen Thierry Henry oro för klubbens framtid.

”Smärtar mig”

I sin kolumn i tidningen The Sun ifrågasätter han Arsenals nuvarande – och framförallt framtida – position som maktfaktor inom engelsk fotboll.

”Det smärtar mig att säga det här, men min gamla klubb är inte längre en attraktiv destination för spelare på den allra högsta nivån. Varför skulle de bästa spelarna, som kan göra avtryck i Premier League och förbättra Arsenal som lag, komma till Emirates?”, skriver Henry.

Han betonar att det inte bara handlar om den här säsongen och det faktum att laget ser ut att missa Champions League.

”Att inte spela i Champions League, det var inget som hindrade N’Golo Kanté från att gå till Chelsea i somras. Och det stoppade inte Zlatan Ibrahimovic från att gå till Manchester United. Kanté var den hetaste spelaren på marknaden förra sommaren – och han valde Chelsea. Inte Arsenal, som också ville ha honom.”

”Är det viktigaste”

Ska man värva de allra bästa spelarna behöver man pengar – men också status, menar Henry.

”Visst, lönen spelar stor roll, men det viktigaste är att du ska kunna utmana om titlar. Hur ska de ledande personerna i Arsenal kunna locka till sig de bästa spelarna? Jag säger inte att de inte gör sitt jobb, men det har blivit svårare att sälja in klubben de senaste två-tre åren. Jag ser inte vad som ska kunna locka de bästa spelarna”, skriver Thierry Henry.

På måndagskvällen kom dock en efterlängtad bortaseger för krisande Arsenal. Man slog nästjumbon Middlesbrough med 2-1 och klättrar därmed upp på en sjätteplats i tabellen.

ARTIKELN HANDLAR OM