Mesut Özil: En av mina mörkaste stunder

Foto: TT
FOTBOLL

Mesut Özil och hans Arsenal kan se tillbaka på en stormig vår.

I sin nya bok berättar mittfältaren om hur tuff 1–5-förlusten mot Bayern München var för honom och laget.

”Det är en av mina mörkaste stunder, skriver han i boken Gunning for Glory som släpps i Mail on Sunday.

I kväll möter Arsenal Middlesbrough borta i en helt avgörande match om laget ska ha någon som helst chans att utmana om topp fyra-platserna i ligan och spel i Champions League.

Klubben präglas av turbulensen kring Arsene Wengers framtid och i takt med att resultaten vacklar höjs alltfler röster för fransmannens avgång.

En av vårens absolut mest svidande förluster var den i dubbelmötet med Bayern München där engelsmännen åkte ut med totalt 10–2. Nu berättar Mesut Özil om det tunga uttåget och spelet bakom fiaskot i sin bok Gunning for Glory som publiceras i delar i Mail on Sunday i dag.

”Den förlusten är utan tvekan en av de mörkaste stunderna i min fotbollskarriär. En av de fem mest förödmjukande förlusterna jag råkat ut för”, skriver han.

”Alla var dåliga”

Han vill dock inte lägga skulden på Wengers matchplan.

”Vi var väl förberedda inför matchen och Arsene Wenger hade lagt fram sin matchplan, han var väldigt tydlig kring sina idéer och det var bra sådana”.

”Vi skulle göra allt för att Bayerns mittback Mats Hummels inte skulle få sätta igång spelet, vilket han gör på ett briljant sätt. Vi ville tvinga Javi Martinez att göra det istället. /.../ Men faktum är att vi alla misslyckades. Alla var dåliga. Vi spelade en match där vi fick se oss själva i spegeln, det var en insats som man inte bara kan lägga åt sidan efteråt. Vi måste lära oss läxor från den matchen”, skriver Özil.

ARTIKELN HANDLAR OM