”Han är min fiende och han hatar mig”

Anklagar Xavi för att försöka manipulera Premier League – efter sju år gammal Zlatan-straff

Foto: TT
FOTBOLL

Tottenham jagar Chelsea i toppen av Premier League och kämpar samtidigt för att få behålla sina nykläckta stjärnor.

En kamp där managern Mauricio Pochettino ser fiender och spioner bakom alla hörn.

I ett kraftfullt utspel går argentinaren nu till angrepp mot Barcelona-legendaren Xavi i en konflikt som bottnar i en drygt sju år gammal Zlatan-straff.

– Xavi är min fiende och han försöker förstöra vårt fokus. Han hatar mig eftersom han är en Barcelona-spelare och en Barcelona-anhängare.

Orden från Tottenhams manager Mauricio Pochettino mitt i titelkampen i Premier League fick många att höja på ögonbrynen. Utspelet kom efter att Barcelona-legendaren Xavi, numera i qatariska Al Sadd SC, sagt att Tottenham-talangen Dele Alli “tekniskt är den typ av spelare Pep Guardiola gillar” och att Manchester City med sina stora resurser skulle kunna locka mittfältaren till sin klubb.

”Det är lögn efter lögn”

Pochettino anklagar nu Xavi för att medvetet försöka förstöra hans och Tottenhams titelchanser. Anledningen är enligt 45-åringen en drygt sju år gammal konflikt från Pochettinos tid som manager för Espanyol.

– I måndags var Thierry Henry på besök på vår träningsanläggning och vi kom båda ihåg Barcelona mot Espanyol i december 2009. Jag var manager för Espanyol och i matchen lurade Xavi domaren. Han kastade sig och fick en straff. Zlatan Ibrahimovic gjorde mål och Barcelona vann med 1-0. Jag kommer alltid komma ihåg Xavi för det beslutet, säger Pochettino enligt The Guardian och fortsätter:

– Det var komiskt efteråt för videon visade att ingen hade rört honom men Xavi gick ändå ut i media och sa att ”jag lovar, det var straff”. Kom igen! Det är lögn efter lögn. Men Xavi kanske jobbar för Manchester City. Han vill hjälpa Guardiola.

ARTIKELN HANDLAR OM