Eriksson – ensam lika bra som AIK

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

Håll för ögonen, alla AIK:are.

Magnus Eriksson har ensam gjort lika många mål som värsta rivalen.

– Haha. Det säger nog mer om AIK än mig, säger skytteligaledaren och garvar efter två mål mot Norrköping.

Magnus Eriksson anlände till Djurgården som en av seriens stora stjärnor förra sommaren. Ingen kunde klaga på hans kämpainsatser första halvåret, men poängproduktionen var det sämre med.

– Det var inte kris, men det blåste ordentligt i Djurgården då. Det blev naturligt för mig att sätta på mig krigarkostymen och kämpa för klubben. Det lös nog igenom när jag spelade. Jag är en krigare som krigar för klubben och det fick jag beröm för, även om poängen saknades, säger han.

Två mål mot Peking

Våren 2017 kompletteras alltså köttandet med en nyfunnen näsa för mål. I den vansinniga 3–3-matchen mot IFK Norrköping skickade Eriksson in två mål för sitt Djurgården. 1–1 med ett maskerat, lågt skott efter en snygg kroppsfint i straffområdet. 2–2 tryckte han upp i nättaket från nära håll.

– Det betyder mycket att få göra mål. Det ska man inte hymla om. Nu har jag flytet med mig och det kommer när man får en hel försäsong på sig att hitta formen, säger han och fortsätter:

– Samtidigt vill jag hellre att Djurgården ska vinna tre poäng än att jag ska göra mål.

Ensam lika många mål som AIK

Nu leder Eriksson skytteligan med sina totalt fem fullträffar. En inte helt ointressant detalj i sammanhanget är att Eriksson nu ensam gjort lika många mål som samtliga spelare i värsta rivalerna AIK. Anfallaren har en inte helt okomplicerad relation till moderklubben – är mer eller mindre avskydd av Solnaklubbens supportrar – och skrattar gott när ämnet kommer på tal.

– Du ser! Haha. Det säger nog mer om AIK än mig. Jag har inte tänkt på det, men det är kul.

Hyllas av Källström

Eriksson myser förstås åt situationen.

– Men viktigast är att vi ligger ordentligt före AIK i tabellen. Vi är väl bara precis före nu (på målskillnad).

Lagkamraten Kim Källström hyllar Erikssons personlighet och egenskaper på planen.

– Han betyder jättemycket för oss. Både på och utanför gräsmattan. Hans energi, sätt att vara och ledaregenskaper är viktiga. Han tar plats och leder laget. Dessutom har ”Mange” stora kvaliteter i spelet.

ARTIKELN HANDLAR OM